Gündem Boji’ye talip var

Boji’ye talip var

24.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Toplu ulaşım araçlarıyla kenti gezmesiyle ünlenen ve tramvaya kakasını yaptığı gerekçesiyle hedef haline getirilmişken kumpas kurulduğu anlaşılan Boji’ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi kalıcı bir yuva arıyor.

Boji’ye talip var

 

İSTANBUL Milliyet - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun’un, “Bunca spekülasyondan sonra başına bir şey gelmesinden korkuyoruz. O nedenle Boji’yi geniş arazisi olan hali vakti yerinde bir eve vermek istiyoruz” açıklamasının ardından, İstanbul’un simgelerinden biri haline gelen Boji’ye talipler çıkmaya başladı. Nesin Vakfı’na ait İzmir Şirince’deki Matematik Köyü, Boji’yi sahiplenmek istediklerini duyurdu. Köyün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Boji’yi Köy’e almak için İBB’ye başvurduk. Metromuz yok ama sırtımızda taşırız.” denildi.

Haberin Devamı

Metro, vapur, tramvay ve otobüsle kentte tur atmasıyla ünlenen Boji, geçtiğimiz hafta tramvaya kakasını yaptığı gerekçesiyle sosyal medyada hedef haline getirilmişti. Bunun üzerine de belediye, tramvay kamerasından pisliği koltuğa süren kişiyi belirlemiş, Boji’nin suçsuzluğunu ortaya çıkarmıştı.