Gündem #bozcaadabizim tepkisi sahilleri kurtardı

#bozcaadabizim tepkisi sahilleri kurtardı

18.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki bakir koyun ihaleyle işletmeye açılacağını duyan Bozcaadalıların sosyal medyada başlattığı kampanya büyük destek gördü. Bakanlık tepkiler üzerine geri adım atıp ihalenin iptal edildiğini açıkladı

#bozcaadabizim tepkisi  sahilleri kurtardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sulubahçe ve Habbele Koyları’nı işletmeye açmak üzere 22 Kasım’da ihale edileceğinin öğrenilmesinin ardından Bozcaadahalkının, Twitter’dan başlattığı kampanya büyük ilgi gördü. Bakanlık geri adım atarak ihaleyi iptal etti. Bozcaada Belediye Başkanlığı, Bozcaada Forum, Bozcaada Haber, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği gibi adadaki birçok sivil toplum kuruluşunun başlattığı ‘#bozcaadabizim’ hastagli kampanya, Twitter’da 52 binin üzerinde tweet atıldı.

Haberin Devamı

Hiçbir reklam ya da bütçe ayırmadan tamamen doğal yollarla başlayan kampanya sonucu #bozcaadabizim hasgtagi Twetter’da Türkiye Trend Topic listesinde birinci, dünya genelinde ise dördüncü oldu. Ayrıca change.org dan başlatılan imza kampanyası ise kısa sürede 31 bini geçti.

Ünlülerden destek

#bozcaadabizim tepkisi  sahilleri kurtardı

Kampanyaya birçok ünlü sanatçı, sporcu ve gazeteci ve yazar da destek verdi. Ada aşığı İlhan Şeşen, dün İnstagram da ‘Bağlar’ adlı kendi eserini gitarla çalarak tepki gösterdi ve ardından, “Bu şarkıyı Bozcaada için yazmıştım. Boşuna mı yazmışım? Duydum ki kıyılar ihale ile satışa çıkıyormuş. Bir tek ricam var, lütfen yapmayın” ifadelerini kullandı. Ayrıca Hazım Körmükçü, Yurdaer Okur, Metin Serezli gibi ünlüler de videolu mesajla tepkilerini dile getirdi. Ata Demirer, Ceylan Ertem, Feridun Düzağaç, Çağan Irmak, Çağla Şikel, Pascal Nouma, Sedef Avcı, Mesut Yar, Murat Güloğlu, Farah Zeynep Abdullah, gibi onlarca ünlü isim #bozcaadabizim kampanyasına paylaşımları ile destek oldu. Twitter’da birçok siyasi isim de destek verdi. İnstagram da ise kısa sürede 13 binin üzerinde paylaşım oldu.

Haberin Devamı

Bakanlık tepkiler üzerine “ihaleye açılan koylarda hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyecektir” dese de sonrasında geri adım atmak zorunda kaldı.

‘Bugün doğum günü’

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Sulubahçe ve Habbele koylarının kiralanarak işletmeye açılması için yapılacak ihalelerin iptal edildiği açıklandı. Çanakkale’nin Bozcaada Belediye Başkanı CHP’li Hakan Can Yılmaz da iptal kararı sonrası Facebook hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Gözünaydın Bozcaada... Bugün doğum günün... Doğum günün kutlu olsun... Emeği geçen herkesten Allah razı olsun... Tabiat Varlıkları Genel Müdürü’nün yanından şimdi çıktık: Koy ihaleleri yapılmıyor ve yapılmayacak.”

Yazarlar