Gündem Bozcaada’da doğayla iç içe festival

Bozcaada’da doğayla iç içe festival

22.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Bozcaada, kültür etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Bozcaada Caz Festivali de bunun en iyi örneklerinden biri. Tariihi Ayazma Manastırı’nda Kendinehas desteğiyle gerçekleştirilen 3. Bozcaada Caz Festivali 19 Temmuz’da Orkun Bozdemir’in performansıyla başladı.

Bozcaada’da doğayla iç içe festival

The Kittes konseri sonrası ilk gece bu sefer sahne sırası Pow Trio’daydı. Tukuğ Tırpan, Eylem Pelit ve Volkan Öktem’in aralarında olduğu virtüözlerin performansının ardından sahne Berlin’li Bobby Rausch ve Giw’deydi.

Haberin Devamı

Festivalin ilk günü kapanışını Birsen Tezer yaptı.

İkinci gün günboyu devam eden atölye çalışmalarının ardından konser serisi Hemi ile başladı. Hemi’den sonra sıra Bidar’daydı. Ardından festivalin merakla beklenen performanslarından biri olan Yussef Dayes vardı. Londra çıkışlı sanatçı son yılların en dikkat çekici davulcularından biri olmayı başardı.

Bu kez sıra Emir Ersoy’un Rockuba projesiyle Küba ezgilerindeydi. Temposu bir an bile düşmeyen performansı sırasında Emir Ersoy, festivalin kimliğinin bir parçası haline gelen “erişilebilir festival” konsepti çerçevesinde görme engelli müzikseverlere sık sık sahneye dair tasvirlerde bulundu.

Bozcaada’da doğayla iç içe festival

Engelsiz Festival

Avrupa Caz Ağı’na dahil olmayı başaran Bozcaada Caz Festivali, sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Erişilebilir festival konsepti çerçevesinde engelli bireylerin konser alanında engelsiz bir müzik deneyimi Kendinehas desteği ve Erişilebilir Her Şey ekibinin danışmanlığıyla gerçekleştirildi. Bu anlamda hem festivalde sahne alan sanatçılar hem de diğer müzikseverlerin yüksek bilinç seviyesi de diğer festivaller için de benzeri uygulamaların ne denli gerekli olduğunu hatırlattı.