Gündem Bridget Jones’un Günlüğü filmiyle tanınan ünlü kadın oyuncu kimdir? 1 Haziran ipucu sorusu

Bridget Jones’un Günlüğü filmiyle tanınan ünlü kadın oyuncu kimdir? 1 Haziran ipucu sorusu

01.06.2019 - 18:53 | Son Güncellenme:

Bridget Jones’un Günlüğü filmiyle tanınan dünyaca ünlü aktris, gözde online bilgi yarışmasının bugünkü ipucu sorusu oldu. Peki merakla araştırılan 1 Haziran ipucu sorusunun cevabı nedir?

Bridget Jones’un Günlüğü filmiyle tanınan ünlü kadın oyuncu kimdir 1 Haziran ipucu sorusu

Her gün binlerce vatandaşımızın katılımıyla ve büyük bir keyifle online bilgi yarışmasının bu akşamki ipucu sorusu açıkandı. Peki dünyaca ünlü bir kadın oyuncu ile ilgili olan bu 1 Haziran ipucu sorusunun cevabı nedir?

SORU

Bridget Jones’un Günlüğü filmiyle tanınan ünlü kadın oyuncu kimdir?

CEVAP

Rene Zellweger

RENE ZELLWEGER KİMDİR?

25 Nisan 1969’da Teksas - ABD’de dünyaya geldi. İlk eğitim yıllarında okulda ponpon kız, jimnastik ve drama klubünün faliyetlerine katıldı. Daha sonra Austin'deki Teksas Üniversitesine gitti. Kredisini tamamlamak amacı ile aldığı drama dersleri sonrası oyunculuğu sevmeye başladı. Üniversite yıllarında geçimini sağlamak için garsonluk yaptı. Üniversite sonrası aktrislik kariyerini devam ettirmek için Los Angeles'a taşındı. Dünya çapında ise ilk kez 1996 yılında Jerry Maguire adlı filmle tanındı. Sonrasında One True Thing, Nurse Betty filmlerinde oynayarak kariyerini devam ettirdi. Bridget Jones'un Günlüğü filmi ile sanat çevrelerinin de dikkatini çekti ve yalnız bir İngiliz kızı canlandırdığı bu filmdeki performansı ile "en iyi aktris" dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Bu rolle Zellweger dünya çapında çok büyük bir kitle tarafından sevilmiş oldu. 2002 yılında Rob Marshall'ın Chicago filminde Catherine Zeta-Jones ve Richard Gere ile oynadı ve bir kez daha Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Ödüle uzanması ise Soğuk Dağ filmi ile 2004 yılında oldu. Kariyerine devam eden yetenekli ouyuncunun sinema ve müzik dünyasında ilişkileri oldu fakat yalnızca hızlı biten bir evlilik yaptı.