Gündem Browni kek tarifi

Browni kek tarifi

01.05.2018 - 11:45 | Son Güncellenme:

Browni kek, herkesin severek tükettiği bir kek tarifi olarak yer edinmiştir. Kakaolu keki seven herkes browni keki de sever. Yurt dışında browni ismini alan bu kek, ülkemizde halk arasında ıslak kek olarak da bilinmektedir.

Browni kek tarifi

Bu ismi almasının nedeni ise kek hamurunun hazırlandığı karışımdan ayrılıp kek piştikten sonra bu sosla kekin ıslatılmasından gelmektedir. Bu nedenle browni kek halk arasında ıslak kek olarak adlandırılmaktadır.

Haberin Devamı

Browni kek için malzemeler

Browni kek için gerekli malzemeler şunlardır:

· 3 adet yumurta

· Bir bardak toz şeker

· İki su bardağı un

· Bir bardak sıvı yağ

· Bir su bardağı kadar süt

· Bir paket kakao

· 100 gr bitter çikolata

· Bir paket vanilya

· Bir paket kabartma tozu

Browni kek nasıl yapılır?

Öncelikle neredeyse her kek tarifinde olduğu gibi üç adet yumurta kırılarak bir su bardağı toz şekerle derin bir kapta çırpıcı yardımı ile karıştırılmaktadır. Bu karışım kar beyazı halini alana kadar karışım çırpılmaya devam edilmelidir. Karışım kar beyazı halini aldıktan sonra karışımın üzerine bir paket kakao, yüz gram bitter çikolata, bir bardak sıvı yağ, bir bardak süt eklenerek iyice karıştırılır. Oluşturulan bu karışımdan bir su bardağı kadarı ayrılır. Kalan karışıma iki su bardağı kadar un, bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Daha sonra bu karışım önceden yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kek yarım saat kadar pişirilir. Daha sonra kek kalıbından çıkarılıp kenara ayrılan sos kekin üzerine dökülür. Kek servis edilir.

Haberin Devamı

Browni kek yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar

Browni kek yapımı oldukça basit bir kek olmakla birlikte bazı küçük püf noktalara dikkat edildiğinde daha da güzel sonuçlar vermektedir.

Örneğin keki hazırlarken un, vanilya ve kabartma tozunu homojen olarak kek karışımına eklemek gerekmektedir. Bunun için çeşitli yollar mevcuttur. En basit ve bilindik yol ise bir elek yardımı ile bu karışımları oluşturulan kek karışımına ilave etmektir. Afiyet olsun...