Gündem Bu mucizevi kuruyemiş ile zayıflayın

Bu mucizevi kuruyemiş ile zayıflayın

01.05.2018 - 13:47 | Son Güncellenme:

Kuruyemiş; birçok meyvelerin tohumları, meyvenin kendisi ve bitkilerin kurtulma işleminden geçirilmesi ile elde edilen çerez türlerine denilmektedir. Kuruyemişler bol vitamin ve besin değerlerine sahiptir. Türk âdetlerinde misafire ikramda sunulmaktadır. Özellikle akşam saatlerinde atıştırmalık olarak tüketilmektedir.

Bu mucizevi kuruyemiş ile zayıflayın

Kuruyemişler son yıllarda tok tutma ve doğal şeker türüne sahip oldukları için diyet listelerinde yer almaya başlamıştır. Özellikle akşam tüketilmesine karşı sabah kahvaltılarında da çeşitli tariflere girmeye başlamış ve tüketimi hızla yayılmıştır. Türkiye’de sayısız kuruyemiş üretilmektedir. Pazarlarda, marketlerde, yöresel dükkanlarda kolaylıkla taze kuruyemiş bulunabilmektedir. Birçok tatlı tarifine de giren kuruyemişlerin en bilindik tatlı macerası ise aşuredir. Aşure birçok tahıl, baklagiller ve kuruyemişle yapılan yöresel lezzetlerimizdendir.

Haberin Devamı

Kuruyemişin Faydaları Nelerdir?

Kuruyemiş çeşitlerinin sayısız faydası vardır. Bazıları şu şekildedir:

· Sayısız vitamin ve besin değerlerine sahiptir.

· Kalp rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

· Bağırsak ve sindirim sorunlarına çare olmaktadır.

· Şeker oranını dengede tutmaktadır.

· Diyabet rahatsızlığına çözüm olmakta faydalıdır.

· Sağlıklı yağ içermesi sebebiyle kilo aldırma özellikleri yoktur.

· Kolesterol oranlarını dengeler.

· Magnezyum içerdikleri için kemik ve iskelet sistemlerine faydalı olmaktadır.

· Alzheimer hastalığına faydalıdır.

· Egzamaya iyi gelmektedir.

· Omega 3 içermektedir.

Bu mucizevi kuruyemişler ile zayıflayın

Haberin Devamı

Tokluk hissi vererek gün içinde tüketilen kuruyemişler zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Tokluk hissi vererek zayıflamaya yararı olan bazı kuruyemişler şu şekildedir; sarı leblebi, ceviz, kuru üzüm, çiğ badem, fındık, Antep fıstığı, yer fıstığı, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, mısır.

Bu mucizevi kuruyemişlerin özellikleri nelerdir?

Zayıflamaya yardımcı olan bu mucizevi kuruyemişlerin her biri ayrı besin deposu ve özellik içermektedir. Badem; vücut yorgunluklarını almakta, böbrek hastalıklarına iyi gelmektedir. Baş ağrısı için de badem tüketilebilmektedir. Fındık ise; vücuda direnç vermekte, kolesterol dengesini sağlamaktadır. Demir, kalsiyum ve çinko açısından da zengin bir kuruyemiştir. Leblebiler ise mideye iyi gelmekte ve sindirime iyi gelmektedir. Antep fıstığı ise kolesterol dengesini sağlamakta, kalp rahatsızlıklarına çözüm olmaktadır. Yer fıstığı ve yer kabuğu ise bol protein içermekte ve böbreklere de iyi gelmektedir.