Gündem ‘Bu muhterislerin devrini kapatalım’

‘Bu muhterislerin devrini kapatalım’

08.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin mitinginde “Mersin, lafa gelince mangalda kül bırakmayıp, işe gelince tuğla üstüne tuğla koymayan bu zübük siyasetçi tiplerini sırtında taşımak zorunda değil. Gelin 31 Mart’ta bu kifayetsiz muhterislerin devrini kapatalım” dedi.

‘Bu muhterislerin devrini kapatalım’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin Millet Bahçesi’nde düzenlediği mitinge katıldı. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti ve MHP’li milletvekilleri ile belediye başkan adayları da Erdoğan’a eşlik etti. 

Haberin Devamı

21 yıldır Mersin’e sadece eser ve hizmet getirdiklerini belirten Erdoğan, demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla Mersinlilerin her zaman yanında olduklarını vurguladı. Erdoğan, özetle şöyle devam etti: 

CHP BELEDİYESİ NE VERDİ? Buna karşılık tarihiyle ayrı, coğrafyasıyla, insanıyla ayrı güzel Mersin’e hiçbir yatırım yapmayanları, siz çok iyi biliyorsunuz. Burada hangi belediye vardı? CHP belediyesi. CHP belediyesi, Mersin’e ne verdi? Öyleyse artık bu güzel Mersin’imizi bunlara teslim edemeyiz. Öyleyse Akdeniz’de nasıl destan yazdıysak, istiyoruz ki Mersin’in tamamında destan yazalım. Bunların kirli ittifaklarla kendi yerel iktidarlarını sürdürmek dışında herhangi bir gündemlerine rastlayamazsınız. 

Haberin Devamı

OTU ÇEK KÖKÜNE BAK: Kardeşlerim, bunlarda vizyon yok, program yok, proje yok, müktesebat zaten yok. Hayalleri sadece kendi siyasi karlarıyla sınırlı. Hevesleri sadece seçimde elde etmeyi umdukları makamlardan ibaret. Eskiler, ‘Otu çek, köküne bak’ derler. Bunlar, bu. Bunların genel merkezleri, genel başkanları, milletvekilleri ne ki Mersin’deki adayları, teşkilatları ne olsun? Birbirleriyle uğraşmaktan, birbirleriyle kavga etmekten gözleri ne ülkeyi ne şehirlerimizi ne de insanımızı görüyor. 

HESABINI SORMAYACAK MISINIZ? Bakanlıklarımızın yaptıkları yatırımlar dışında Mersin’e neredeyse tek bir çivi çakmadan yeniden karşınıza çıkıp sizden destek isteyenlere hak ettikleri cevabı vermek gerekmez mi? Bulunduğu bölgenin en büyük potansiyeline sahip olduğu halde yerel yönetim ayağının aksaması sebebiyle geriye düşen Mersin’in artık hesabını sormayacak mısınız? Mersin’e arka bahçeleri muamelesi yapanlara, eser ve hizmet siyaseti tercihinizi, milli iradenin gücünü göstermeyecek misiniz? Mersin, lafa gelince mangalda kül bırakmayıp, işe gelince tuğla üstüne tuğla koymayan bu zübük siyasetçi tiplerini sırtında taşımak zorunda değil. 

KİFAYETSİZ MUHTERİSLER: Gelin 31 Mart’ta bu Atatürk istismarcılarının, bu DEM müptelalarının, bu kifayetsiz muhterislerin devrini kapatalım. Cumhur İttifakımızın, AK Partili ve MHP’li adaylarını destekleyerek, ‘Türkiye Yüzyılı’nın belediyecilik güneşinin ışıklarını Mersin’in semalarına salalım. 

Haberin Devamı

‘31 Mart’ta güzel bir ders verelim’

GÖTÜRDÜLER DE GÖTÜRDÜLER: Şunu unutmayın, insanlar gibi devletlerin de serencamında dönüm noktaları vardır. Türkiye, bizim iktidarlarımız devrinde Cumhuriyet tarihimizin en kritik sınamalarından geçmiştir. Bu dönüm noktalarını başarıyla geride bırakarak, sürekli daha büyük hedeflere yöneldik. Savunma sanayinde yüzde 20’lerden aldık, yüzde 80’lere çıkardık. Nereden nereye. Bunlar, bunu niye yapamadı? Yıllar yılı bu ülkede iktidar oldular, niye yapamadılar? Götürdüler; İstanbul’da, Ankara’da Mersin’de götürdüler. Götürdüler de götürdüler. İşte diyorum ki gelin 31 Mart akşamı bunlara güzel bir ders verelim. Size inanıyorum. Türkiye tökezlerse, milletimiz tökezler. Ama inşallah ülkemizi tökezletmeyeceğiz ve Türkiye dünyada çok çok farklı bir yere gelecek.