Gündem Meteoroloji'den İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli'ne son dakika uyarısı

Meteoroloji'den İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli'ne son dakika uyarısı

26.06.2023 - 13:40 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği kuvvetli yağış konusunda vatandaşları uyardı. Öte yandan Meteoroloji, Kurban Bayramı’nda Marmara Bölgesi için uyarıda bulunarak İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli dahil birçok kenti uyardı.

Meteorolojiden İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareline son dakika uyarısı

Meteoroloji İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde gök gürültülü şiddetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, 4 saat içinde İstanbul'un Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Büyükçekmece ilçeleri, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Muratlı, Çorlu, Marmara Ereğlisi, Ergene, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçeleri ile Kırklareli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olmasının tahmin edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda yaşanacak aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

İSTANBUL VALİLİĞİ BU BÖLGELERİ UYARDI

İstanbul Valiliği ise sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji’ye göre; Önümüzdeki 4 saat içinde İstanbul Avrupa yakası (Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece), çevrelerinde sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor” ifadelerine yer vermişti

Haberin Devamı

SARI ALARM

Meteoroloji, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ için sarı alarm verdi.

Meteorolojiden İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareline son dakika uyarısı

YAĞMUR BAŞLADI

Uyarıların ardından Silivri ve Büyükçekmece'de sağanak etkili olmaya başladı. Islanmamak için bir çok kişinin yol kenarındaki ağaçların altına sığındığı görüldü. D-100 Büyükçekmece Edirne istikametinde ise trafik yoğunluğu oluştu.

ÜLKE GENELİNDE HAVA BUGÜN NASIL OLACAK?

Yurdun parçalı ve az bulutlu, Trakya, Göller yöresi, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz ile Çanakkale, Kütahya, Bilecik, Sakarya, Afyonkarahisar, Erzincan, Erzurum’un kuzeyi ile Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kırklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Batı Karadeniz'de 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmediği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; yarın, arife gününde bölge genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusunun (İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesinin beklendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Açıklamada, bayramın 1’inci gününün (28 Haziran Çarşamba) bölge genelinin parçalı ve az bulutlu, bayramın 2’nci günü (29 Haziran Perşembe) bölge genelinin (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği kaydedildi. Bayramın 3’üncü günü (30 Haziran Cuma) bölge genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusunun kıyı kesimleri (Kocaeli ve Sakarya’nın kuzey kesimleri) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesinin, bayramın 4’üncü günü (1 Temmuz Cumartesi) bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçmesinin beklendiği bildirildi.

Kurban Bayramı’nda İstanbul için hava durumu ise arife günü Anadolu yakası ve bayramın 2’nci günü il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, bayramın diğer günlerinde parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklıklarının 28 ile 31 derece arasında seyretmesi bekleniyor.