Gündem Bu yaz beş parmağın beşi de mutlu!

Bu yaz beş parmağın beşi de mutlu!

29.06.2014 - 12:21 | Son Güncellenme:

Havanın nihayet ısınmasıyla ayaklar bütün bir yıl beklediği özgürlüğe kavuştu. Kapalı ayakkabılar yavaş yavaş uykuya daldı bile. Bütün kış çoraplarla, kalın tabanlarla yarenlik eden ayaklar, bu yaz bayram ediyor!

Bu yaz beş parmağın beşi de mutlu

Yaz ayları gelir gelmez kapalı ayakkabıları rafa kaldıranlardansanız, bu yaz bayram, ayaklarınıza erken gelecek demektir!

Haberin Devamı

Havanın nihayet ısınmasıyla ayaklar bütün bir yıl beklediği özgürlüğe kavuştu. Kapalı ayakkabılar yavaş yavaş uykuya daldı bile. Bütün kış çoraplarla, kalın tabanlarla yarenlik eden ayaklar, bu yaz bayram ediyor!

Bu yaz beş parmağın beşi de mutlu

Ayak kokusunun şifası Su Perisi Dafne’den!

Ruhunda; Yunan mitolojisine göre bir su perisi olan Dafne’nin güzelliğini ve iyileştirici gücünü taşıyan defne tohumu; özünde, ayaklarınızı özgürlüğe kavuşturacak sihirli formülü de barındırıyor.

Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ulvi Zeybek; soğuk sıkım defne tohumu yağının ayak kokularını önleme amaçlı kullanılabileceğini belirtti. Zeybek; defne tohumu yağının burkulma ve berelenmelerde de kullanılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Defne tohumu yağının, yapısında ana bileşen olarak 1.8-sineol, sabinen, eujenol, a-pinen ve B-pinen bulunduğunu belirten Zeybek, “Bu bileşenlerin güçlü antioksidan özellikleri sayesinde vücutta bulunan serbest radikalleri temizlemektedir. Ayrıca defne tohumunun antibakteriyel, antifungal, antiinflamatuar ve analjezik etkileri olduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır” dedi.

Ayrııca ayakta oluşan mantar enfeksiyonlarında ve ciltteki diğer fungal ve bakteriyel enfeksiyonlarda da haricen ince bir tabaka halinde sürülebileceğini de sözlerine ekledi.

Nasıl kullanılmalı?

Zade Vital® defne tohumu yağı, ayak kokularını önlemeye destek amaçlı olarak hafif seyreltilerek haricen uygulanabilir. Seyreltme işlemi 1 çay bardağı ılık suya 5-6 damla defne tohumu yağı eklenerek yapılabilir.

Ayak burkulma ve berelenme durumlarında ise 40 ml soğuk pres hindistan cevizi yağı ile 20 ml defne tohumu yağı karıştırılarak, bölgeye ince bir tabaka halinde dairesel hareketlerle masaj yapar tarzda haricen uygulanabilir.

Bu yaz beş parmağın beşi de mutlu

Çıplak ayak bağımlılarına müjde Vibram Five Fingers!

Dünyanın önde gelen taban üreticilerinden Vibram’ın 2005 yılında geliştirdiği Five Fingers modeli, ayaklarınıza ihtiyacı olan rahatlık ve konforu sağlamak için tasarlandı.

Ayak parmaklarınızı, eldiven gibi saran ve beş parmağın beşine birden konfor vadeden bu ilginç ayakkabılar, tasarımının sıra dışılığından ötürü henüz günlük kullanımda sıkça karşımıza çıkmasa da, Vibram Five Fingers, özellikle 2014 yazına damga vuracağa benziyor.

Haberin Devamı

Kullanıcılarına çıplak ayakla yürüyormuş hissi vermeyi hedefleyen Vibram Five Fingers’ların tasarım hikayesi de oldukça ilginç.

20.YY’da dağcılar için köseleden ve diğer sanayi ürünlerinden üretilen ayakkabıların tabanlarının özellikle kaya tırmanışlarındaki dayanıksızlığı, üreticileri daha kuvvetli bir malzeme arayışına yöneltiyor.

21.YY’a girerken petrolün yaygın şekilde kullanılmaya başlamasıyla beraber, tabanlarda bu güçlü karışım denenmeye başlanıyor.

1935’de markanın kurucusu Vitale Bramani’nin 6 arkadaşını İtalya Alpleri’nde ağır iklim koşullarında kaybetmiş olmasıyla başlayan ''rubber technology'' serüveni, bugün markanın üstün taban teknolojisiyle dağcılık piyasasında lider konumuna gelmesini sağladı.

Bugün dağcılık ve ekstrem sporlara yönelik ayakkabı üreten en büyük firmalar dahi modellerinde Vitale Bramani’ın arkadaşlarının mirası bu tabanı kullanmaktadır.

Haberin Devamı

Kullanım alanı ve şekline göre özel tasarlanmış modeller sunan Vibram Five Fingers’ı kullananlar; 4/1 sertliğe sahip tabanı bulunan bir modeliyle şehirde top oynayıp, atlayıp zıplayıp, araba kullansanız da eve gidince ayaklarınızda ufacık bir ağrı sızı hissetmeyeceğinizi; fakat bu tabana sahip botla karda, buzda, dağda, taşta rahatça yürüyemeyeceğinizi belirtiyor. Bu sebeple hem üreticiler hem de kullanıcılar, Vibram tabanlı ayakkabı alırken taban sertliğini öğrenip kullanım amacına göre seçmenin çok önemli olduğuna dikkat çekiyor.

1999’da Vinschgau’dan bir tasarımcı olan Robert Fliri’nin doğada daha rahat hareket edebilmenin bir yolunu ararken geliştirdiğini belirttiği Vibram Five Fingers serisi, doğa şartlarında çıplak ayakla yürüyormuş hissi vermek üzere tasarlandı.

Son birkaç yıldır Hollywood yıldızlarının davetlerde dahi ayaklarını süsleyen bu “acaip görünüşlü” ayakkabıları, Survivor yarışmacılarının ayaklarında görüp de “Bu nasıl ayakkabı yahu?” diye soranlar için; ada şartlarında yarışmacıların Five Fingers’larla sergiledikleri performanslar bir referans niteliği taşıyabilir.

Haberin Devamı

Dağcılıktan spor salonlarına, uzak doğu sporlarından yogaya kadar her türlü fiziksel aktivitenin daha rahat yapılmasını sağlamayı amaçlayan Five Fingers, nasıl mı çalışıyor?

Tipik bir insan ayağında anatomik olarak 26 kemik, 33 eklem, 20 kas ve yüzlerce sinir ucu, tendon ile bağ dokusu bulunuyor. Tüm bunlar çıplak ayağımızın üstünde son derece rahat bir şekilde dengede durmamızı sağlıyor.

Vücudumuzun diğer tüm bölümleri gibi ayaklarımızın da sağlıklı kalabilmesi için ihtiyacı olan egzersizleri son derece doğal bir ortamda yaparken dengenizi ve çevikliğinizi arttırmanızı sağlayan Five Fingers, baldır ve alt bacaklardaki kasların güçlenmelerini sağlıyor.

Denizde de giyilebiliyor!

Bu inanılmaz ürünü Türkiye pazarına sokan Joya firmasının sahibi Ömer Joya; Five Fingers’ın fitness, indoor & out sporları, koşu, hafif trekking, tüm su sporları vedenizde giyilebilecek A+plus ürünler olduğunu belirtirken ekledi; Vibram FiveFingers, 5 senedir distribütörü olduğumuz İtalyan firması Vibram’ın son yıllarda en çok ses getiren ürünlerinin başında geliyor. Avrupa ve Amerika’da hem üstün taban teknolojisi, hem geniş kullanım alanları hem de yürüyüş ve duruş bozukluğuna sağladığı fayda sebebiyle, ünlüler, profesyonel sporcular, doğayla iç içe vakit geçirmeyi sevenler, hamilelerin ayaklarında sık sık rastladığımız bu ürünün Türkiye’deki pazarının da gittikçe genişlediğini söyleyebiliriz.”

Türk insanının genel görünüş algısına ilk anda tam oturmayan bir tasarım olmasa da gittikçe dikkat çekmeye başladığını da belirten Joya;Five Fingersaslınsa insanı doğasında olması gerektirdiği gibi hareket ettiriyor. Size yalın ayak hissi veriyor. Normalde çalışmayan kaslarınız çalışıyor ve otomatikman vücudunuzu dik tutmaya başlıyorsunuz. Ayrıca yıllarca yanlış ayakkabı kullanılmasından kaynaklanan yürüyüş bozukluğunu düzelterek, ayağınızın önce ön kısmını yere basmanızı sağlayarak düzeltiyor... Yani aslında Five Fingers'ın modadan çok amacı, sağlık ve spor

Unutmadan geçmeyelim; ünlü manken Elle McPherson, oyuncular Halle Berry ve Gwyneth Paltrow ile futbol yıldızı David Beckham da bu ayakkabıların tutkunu olan isimler arasında...