Gündem Bu yıl Alfred Hitchcock anısına

Bu yıl Alfred Hitchcock anısına

28.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Beş yıldan bu yana düzenlenen Kara Hafta İstanbul, bu yıl da kasım ayında İstanbul’da birçok polisiye ve gerilim yazarını bir araya getirecek. Festivalin temasını şekillendiren isim ise Alfred Hitchcock...

Bu yıl Alfred Hitchcock anısına

Bu yıl beşincisi düzenlenen Türkiye’nin tek polisiye edebiyat festivali Kara Hafta İstanbul, 21-23 Kasım tarihlerinde Pera Palace Jumeirah’ta gerçekleştirilecek. Hem yurt içinden hem de yurt dışından önemli yazarların katılımıyla yapılacak festivalin teması ise yolu bir dönem Pera Palace’tan geçen Alfred Hitchcock olacak.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra bu yıl festival kapsamında, gençlerin ilgisini polisiye edebiyatına çekmek amacıyla Kara Hafta İstanbul Polisiye Öykü Yarışması düzenlenecek. 30 yaş ve altındaki gençlerin katılabileceği yarışmanın seçici kurulunda ise Ahmet Ümit, Algan Sezgintüredi, Elçin Poyrazlar, Ayşe Erbulak ve polisiye edebiyatın değerli isimleri yer alacak. Kara Hafta İstanbul Polisiye Öykü Yarışması’nın ödül töreni ise festivalin açılış töreni kapsamında 21 Kasım Perşembe akşamı düzenlenecek.

Yarışma hakkında daha fazla bilgi için blackweekistanbul.com adresi ziyaret edilebilir. Yarışma için son başvuru tarihi ise 1 Eylül 2019.

HITCHCOCK SUİTİ

Açıldığı günden beri İstanbul’u ziyaret eden yabancı devlet görevlileri ve siyasetçilerin aralarında olduğu isimler tarafından tercih edilen ve sayısız kitaba, filme konu olan Pera Palace’tan yolu geçen önemli isimlerden birisi de dünyaca tanınan yönetmen Alfred Hitchcock’tu.

Haberin Devamı

Yönetmenin otelde konakladığı sürede, Orient Bar‘da sık sık vakit geçirdiği biliniyor. Otelde günümüzde Alfred HitcHCock’ın adını taşıyan bir suit de bulunuyor. Burada, özel olarak tasarlanmış tarihi mobilyalarla birlikte ünlü yönetmen hakkında yazılmış kitaplar da misafirleri bekliyor.