Gündem Bugün camilerde cuma namazı kılınacak mı? 21 Mayıs camiler açık mı?

Bugün camilerde cuma namazı kılınacak mı? 21 Mayıs camiler açık mı?

21.05.2021 - 11:05 | Son Güncellenme:

Cuma namazı kılınacak mı? Camilerde cuma namazının kılınıp kılınmayacağını merak eden vatandaşlar camiler açık mı, sorusunun yanıtını merak ediyor. 21 Mayıs 2021 Cuma namazı camilerde kılınacak. Sosyal mesafe kurallarına uyarak camilerde cuma namazı kılınıyor.

Bugün camilerde cuma namazı kılınacak mı 21 Mayıs camiler açık mı

Camiler açık mı? İslam alemi ve müslümanlar için önemli olan cuma gününde cuma namazını kılmak için camilere gidecek olan vatandaşlar cuma namazı camide kılınacak mı sorusunun yanıtını arıyor. Sokağa çıkma yasağı ve tam kapanmada camilerde cuma namazı kılındı. Peki 21 Mayıs Cuma günü cuma namazı kılınacak mı?

Haberin Devamı

CAMİLER AÇIK MI? CUMA NAMAZI KILINACAK MI?

Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde camilerin açık olup olmadığını merak eden vatandaşlar bugün Cuma olması sebebiyle Cuma namazının kılınıp kılınmayacağını merak ediyor. Cuma namazı camilerde kılınabiliyor. Yapılan açıklamaya göre sosyal mesafe kurallarına uyularak Cuma namazı kılınabilir.

1 Haziran'a kadar uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinde camiler açık ve cuma namazı kılınıyor.

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma namazı camide cemaatle birlikte kılınır. Cuma namazı öğle vakti kılınır.

Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır.

Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.