Gündem Bugün cuma namazı var mı? Bugün camiler açık mı? 11 Mart 2022 son durum

Bugün cuma namazı var mı? Bugün camiler açık mı? 11 Mart 2022 son durum

11.03.2022 - 07:57 | Son Güncellenme:

Olumsuz hava durumu şartlarından dolayı merak konusu olan sorular arasına bugün yenileri eklendi. Haftanın en mübarek günü olmasıyla birlikte camide kılınması gereken cuma namazı vatandaşları meraklandırdı. Bugün cuma namazı var mı, bugün camiler açık mı soruları yoğun ilgi görüyor. İşte 11 Mart cuma namazı ve camiler hakkında son gelişmeler haberimizde...

Bugün cuma namazı var mı Bugün camiler açık mı 11 Mart 2022 son durum

İslam alemi için farz olan cuma namazının bugün kılınması gerekiyor. Fakat olumsuz hava durumu şartları cuma namazına katılacak olan vatandaşları arayışa geçirdi. Bugün cuma namazı var mı, bugün camiler açık mı soruları büyük ilgi görmeye başladı. Peki cuma namazı ve camiler ile ilgili alınan tedbirler oldu mu?

Haberin Devamı

BUGÜN CUMA NAMAZI VAR MI?

Son dakika haberleri arasında cuma namazına yönelik herhangi bir karar açıklanmadı. Konuya ilişkin detaylı bilgi duyurulursa haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

BUGÜN CAMİLER AÇIK MI?

Son dakika haberleri arasında camiler ile ilgili herhangi bir duyuru yayımlanmadı. Konuya ilişkin yeni karar alınırsa haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

Salgın ve Elverişsiz Hava Şartlarında Bir Camide Birden Fazla Cuma Namazı Kılınmasının Hükmü

Cuma namazı, gerekli şartları taşıyan her mümin erkeğe farzdır. Bu namazla yükümlü olmanın şartlarından birisi, cemaate katılmaya mani bir mazeretin bulunmamasıdır. Zira meşru bir mazeretin varlığı, Cuma namazının farziyetini düşürmektedir. Hastalık, şiddetli yağış, aşırı soğuk ve sıcak gibi elverişsiz hava koşulları yanında salgın hastalık da kişiye cumanın farz olmasını düşüren bu mazeretler kapsamındadır.