Gündem Bülent Ersoy ve Nur Yerlitaş, Oya Aydoğan'ın mevlüdüne neden katılmadı?

Bülent Ersoy ve Nur Yerlitaş, Oya Aydoğan'ın mevlüdüne neden katılmadı?

28.06.2016 - 12:16 | Son Güncellenme:

Vefatının 40. günü dolayısıyla sevilen oyuncu Oya Aydoğan adına düzenlenen mevlüt için gözler Bülent Ersoy ve Nur Yerlitaş'ı aradı. 15 Mayıs tarihinde kaybettiğimiz sevilen oyuncu Oya Aydoğan'ın mevlüdüne neden katılmadığı merak edilen Nur Yerlitaş ve Bülent Ersoy'dan ilk açıklama geldi. Peki Nur Yerlitaş ve Bülent Ersoy kimdir? İşte tüm detaylar haberimizde...

Bülent Ersoy ve Nur Yerlitaş, Oya Aydoğanın mevlüdüne neden katılmadı

15 Mayıs tarihinde vefat eden ünlü oyuncu Oya Aydoğan için, 40. günü dolması nedeniyle Levent Camii'nde mevlüt verildi. Adlarının sıkça beraber duyulduğu samimi arkadaşları Nur Yerlitaş ve Bülent Ersoy'un mevlütte bulunmaması dikkatleri çekti. Peki ünlü iki isim bu duruma ne yanıt verdi? İşte detaylar...

Haberin Devamı

"KAMERALARIN ÖNÜNDE ŞOV YAPIYORLAR" YORUMLARI

Mevlüde katılan ünlü isimlerin arasında, Oya Aydoğan'ın yakın arkadaşları Bülent Ersoy ve Nur Yerlitaş'ın olmaması kulislerde oldukça konuşuldu. Uçankuş'un haberine göre; Bülent Ersoy ve Nur Yerlitaş, çok sayıda basın mensubu olduğu için mevlüde katılmadı. İkilinin, "Kameraların önünde şov yapıyorlar" yorumlarına maruz kalmamak için bilinçli olarak bu yönde bir karar aldıkları öğrenildi.

"YANIMIZDA OLAN, DUA EDEN BÜTÜN DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR"

Bülent Ersoy ve Nur Yerlitaş, Oya Aydoğanın mevlüdüne neden katılmadı

Gurur Aydoğan, mevlüt töreninin ardından İnstagramhesabından paylaştığı fotoğrafın altına "Bugün annemin 40. Günü Mevlid-i Şerif'ini yaptık. Yanımızda olan, dua eden bütün dostlarımıza teşekkürler" notunu düştü.

Haberin Devamı

NUR YERLİTAŞ KİMDİR?

Bülent Ersoy ve Nur Yerlitaş, Oya Aydoğanın mevlüdüne neden katılmadı

Nuray "Nur" Yerlitaş (d. 11 Ağustos 1955), Türk moda tasarımcısı.
Nur Yerlitaş, 11 Ağustos 1955'te İstanbul'un Vefa semtinde doğdu. Anne tarafından Arap, baba tarafından Laz asıllıdır.

BÜLENT ERSOY KİMDİR?

Bülent Ersoy ve Nur Yerlitaş, Oya Aydoğanın mevlüdüne neden katılmadı

Bülent Ersoy (d. Bülent Erkoç; 9 Haziran 1952, İstanbul), Türk sanat müziği şarkıcısı. Sanatçı ‘Diva’ lâkabıyla bilinir.
9 Haziran 1952 tarihinde, İstanbul'da doğdu. Sanat hayatına özel müzik dersleri alarak başladı. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başlayan Bülent Ersoy, İstanbul Konservatuvarına 2 ay devam etmiştir. Hocası Süheylâ Altmışdört Bülent Ersoy'un konservatuvara 2 ay devam ettiğini ve sonra bıraktığını açıkladı.Eğitimi süresince Melahat Pars ve Rıdvan Aytan gibi üstadlardan özel dersler almıştır. Konservatuvardan mezun olduğunda, aldığı akademik terbiye vasıtasıyla müzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı bulmuş ve sahneye ilk adımını 1970 yılında Fıstıkağacı, Üsküdar'da, bugün Oya Düğün Salonu olarak bilinen, dönemin ilk aile gazinolarından birisi olan Özlem Aile Gazinosu'nda attı.

Otuz yıla yaklaşan sanat yaşamında pek çok ilke imza atan Bülent Ersoy, dünyaca ünlü yıldızların sahne aldığı salonlarda konserler vermiştir. 1980 yılında London Palladium'da ve 1983 yılında Madison Square Garden'da sahne alan ilk Türk sanatçısı olmuştur. 30 Mart 1997'te ise Ümmü Gülsüm'den sonra, etnik müzik sazlarıyla Olympia müzikholünde sahne alan ilk Türk sanatçı olmuştur. Bülent Ersoy ayrıca Ajda Pekkan ve Dario Moreno'dan sonra Olympia'da konser veren ilk Türk sanatçısı olmuş, sahnede elli kişiden oluşan orkestrasıyla dört saat süren bir program sunmuştur.

Bugüne kadar otuzun üstünde albüm yayınlayan sanatçı, Türk Müzik Tarihi'nde isminden söz ettirmiştir. Sanatçı, klasik şarkılar alanında gelmiş geçmiş en önemli yorumcular arasında yer aldı. Müzik yaşamı boyunca sayısız ödül aldı. Geniş entervalli ve yüksek volümlü sesi, Japonya'da ses laboratuvarlarında yapılan testler sonucu ‘yüzde yüz kusursuz’ bulundu ve 1997 yılında "Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru" ünvanıyla ödüllendirildi.

Haberin Devamı

OYA AYDOĞAN KİMDİR?

Bülent Ersoy ve Nur Yerlitaş, Oya Aydoğanın mevlüdüne neden katılmadı

Oya Aydoğan, (10 Şubat 1957, Erzincan - 15 Mayıs 2016, İstanbul), Türk sinema, dizi oyuncusu, şarkıcı ve televizyon sunucusu.
Oya Aydoğan 10 Şubat 1957 yılında Cemal-Güldane Aydoğan çiftinin iki çocuğunun tek kızı olarak Erzincan'da doğdu. Sekiz yaşına kadar ailesi ile birlikte İstanbul'un Beyoğlu semtinde yaşadı. Ortaokulu o dönemde Fransız Kız Ortaokulu olan Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi'nde, lise eğitimini ise Saint Michel Fransız Lisesi'nde tamamladı.
Henüz ilkokul yıllarında iken oyunculuk hayali kuran Aydoğan, 1975 yılında Alev Gün adıyla bir güzellik yarışmasında birinci oldu fakat ailesinden gelen baskılar nedeniyle ödülü iade etmek zorunda kaldı. 1976’da Ses Dergisi'nin düzenlediği 8. Sinema Artisti Yarışması'nda birinci oldu. Aynı yıl ilk başrolünü Deli Şahin filmi ile Cüneyt Arkın ile paylaştı. 1978 yılında Ertem Eğilmez yapımı Neşeli Günler adlı filmin oyuncu kadrosuna dahil edildi. 12 Eylül Darbesi döneminde öne çıkan, içinde erotik unsurlar da barındıran arabesk kültürün etkisindeki filmlerde rol aldı. 1982'de Yedi Bela Hüsnü filminde Hüsniye karakterini canlandırdı ve Kemal Sunal ile başrolde yer aldı. 1980'li yıllarda bir süre gazinolarda şarkıcılık yaptı. 1986'da Emrah ile birlikte yer aldığı Merhamet filminin yapımcılığını üstlendi.
2007-2010 tarihleri arasında FOX kanalında yayımlanan Bez Bebek adlı fantastik çocuk dizisi ile ekran karşısına geçti. 2011'de sunuculuğunu Emel Müftüoğlu ile üstlendiği "Şekerli Kahve" isimli televizyon programında yer aldı. Ölümünden kısa bir süre önce Lerzan Mutlu ile birlikte Beyaz TV'de yayımlanan "Söylemezsem Olmaz" adlı magazin programında sunuculuk yaptı.
Aydoğan, 1976 ile 2016 yılları arasında toplam 51 sinema filmi ve 13 televizyon dizisi'nde rol aldı. Ferdi Tayfur, Serdar Gökhan, Kemal Sunal, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses, Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, Bulut Aras ve İbrahim Tatlıses gibi birçok sanatçı ile başrolü paylaştı.

Haberin Devamı

8 Mayıs 2016'da aort damarı yırtılması sebebiyle hastaneye kaldırıldı. 12 saat süren ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı. 15 Mayıs 2016'da tedavi gördüğü İstanbul'da 59 yaşında hayatını kaybetti. 16 Mayıs 2016'da, vasiyeti üzerine Ulus Mezarlığına defnedildi.