Gündem 'Örümcek ağı' operasyonuna 'iftira' dediler

'Örümcek ağı' operasyonuna 'iftira' dediler

28.01.2022 - 11:50 | Son Güncellenme:

Fatih’te bir kuaför salonunda yaptırdığı yüz germe estetiği sonrası tanınmaz hale gelen Bulgar Model Tatyana Toleva’nın şikayetçi olduğu kuaför kardeşler ilk kez savunma yaptı. Kuaför salonunda estetik işlem yapmadıklarını söyleyen sanıklardan Melahat İliğ, Toleva’nın kendilerine iftira attığını düşündüğünü söyleyerek, “Ben 30 yıllık hemşireyim. İnsanlara yardım etmek için yemin ettim” dedi.

Örümcek ağı operasyonuna iftira dediler

Damla GÜLER / milliyet.com.tr
Bulgaristan vatandaşı 35 yaşındaki model Tatyana Toleva 2017 yılında Fatih’teki bir kuaför salonunda yüz germe estetiği olarak bilinen, “örümcek ağı” işlemini yaptırdı. Melahat İliğ ve Davut İliğ kardeşlerin işlettiği kuaför salonunda işlem için 6 bin lira veren Toleva, eve gittiğinde ise yüzünde dayanılmaz acılar hissetmeye başladı. Hemen yakınındaki bir hastaneye giden Toleva’ya yüzüne yanlış işlem uygulandığı ve cildinin hyalüronik aside bağlı reaksiyon gösterdiği için ameliyat olması gerektiğini öğrendi.

Haberin Devamı

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Yüzünde kalıcı izler oluşan Tatyana Toleva’nın kuaför salonu sahibi Melahat İliğ ve kardeşi Davut İliğ hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturma sonrası İliğ kardeşler hakkında, “taksirle yaralama” ve “diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek” suçlarından 2 yıl 3'er aydan 6'şar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Örümcek ağı operasyonuna iftira dediler

“DAHA ÖNCE BENZER SIKINTI YAŞAMADIK”

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın dünkü duruşmasına sanıklar Melahat İliğ ve Davut İliğ avukatlarıyla birlikte katıldı. Duruşmada savunma yapan Davut İliğ suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “25 yıldır kuaför salonu işletiyorum. Biz daha önce benzer bir sıkıntı hiç yaşamadık. Sanırım ablasının bizim tarafta benzer bir dükkanı var, o yüzden böyle bir suçlamada bulunduğunu düşünüyorum. Bizim iş yerimizde kesinlikle örümcek ağı denilen işlem yapılmaz. Bizim işimiz saçla ilgilidir ve diğer kuaförlük işleri ile ilgilidir” dedi.

Haberin Devamı

“İFTİRA ATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Sanık Melahat İliğ ise yaptığı savunmada, emekli hemşire olduğunu belirterek, “Milli eğitim Bakanlığı’ndan daha önce almış olduğum cilt bakımına ilişkin sertifikam var. Kardeşimin iş yerinin üçüncü katını tutup cilt bakımı ve solaryum hizmeti vermeye başladım. Cilt bakımının dışında ben hiçbir şey yapmadım. Müştekinin bahsettiği örümcek ağını ben hiç yapmadım. İftira attığını düşünüyorum. Ben 30 yıllık hemşireyim. İnsanlara yardım etmek için yemin ettim” dedi. Alınan savunmaların ardından mahkeme delillerin toplanması için duruşmayı erteledi.

Örümcek ağı operasyonuna iftira dediler