Gündem Burning Man festivali nerede düzenleniyor?

Burning Man festivali nerede düzenleniyor?

30.04.2018 - 13:52 | Son Güncellenme:

Burning Man Festivali, Amerika Birleşik Devletleri’nin Coachella Festivali ile birlikte en çok konuşulan etkinlikleri arasında yer alır. Festival, 1986 yılından bu yana her sene Ağustos ayının sonundan Eylül ayının başına kadar, Nevada Eyaleti’nde bulunan Black Rock Çölü’nde düzenlenir. Son zamanların en popüler festivali Burning Man hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için araştırdık...

Burning Man festivali nerede düzenleniyor

Burning Man Festivali’nin hikâyesi ve işleyişi

Haberin Devamı

İlk kez 1986 yılında iki genç arkadaş olan Larry Harvey ve Jerry James tarafından düzenlenen festivalin yine ilk ev sahibi California Baker Sahili idi. Festivalin temelini oluşturan bu ilk etkinliğe katılım sayısı yalnızca yirmi beşti. Festival ilk olarak iki arkadaş tarafından yapılan 2.5 metre uzunluğundaki insan figürünün yakılması ile başlamıştı. Bu eylemin amacı yaz mevsiminin başlangıcına bir ithafta bulunulmasıydı. Seneler geçtikçe katılımcı sayısı artmış ve etkinlik daha da büyümüştü. 1990 yılında California Baker Sahili’ne veda eden Burning Man Nevada Black Rock Çölü’ne merhaba demişti. Çölün etkinliğe sunduğu geniş alan sayesinde katılımcı sayısı bir çığ gibi büyümüş ve etkinlik kendi sınırlarını çoktan aşmıştı. Hatta günümüzde halen devam etmekte olan festival için 7 günlüğüne Black Rock adlı geçici bir şehir kurulmaktadır. Festival belirli kurallar çerçevesinde katılımcıları toplumsal farkındalığa ve sanatın asil ruhuna sürüklemek istiyor. Çöldeki zorlu şartlarda arkada çöp bırakmamak, festival alanında herhangi bir şekilde ticaret yapmamak, saatte 5 milden hızlı giden onaylanmamış araç kullanmamak ve diğer katılımcıların festival deneyimlerini kısıtlamamak festival kuralları arasındadır.

Haberin Devamı

Burning Man Festivali nasıl moda oldu?

Yüzlerce ülkeden binlerce insanın katıldığı bu festival, 1997 yılından beri herkesin özgürce kendi hayal gücünü konuşturabileceği şekilde temalar oluşturarak festival modasını katılımcılarla belirlemektedir. Neredeyse tüm katılımcıların özgür ve cesurca yaptığı kostüm seçimleri tüm dünyadaki modacılar ve moda severler tarafından ilgiyle takip edilmektedir. Herkesin benliğini keşfedebildiği bu ortamda kostümler hakkında hiçbir sınırlama bulunmamaktadır.