Gündem Bursa'da soğuk hava deposunda yangın; 3 işçi hastaneye kaldırıldı

Bursa'da soğuk hava deposunda yangın; 3 işçi hastaneye kaldırıldı

01.11.2022 - 00:49 | Son Güncellenme:

Bursa’nın Gürsu ilçesinde bir soğuk hava deposu tesisinde kasaların bulunduğu depo bölümünde çıkan yangın, kısa sürede işçilerin konakladığı konteynere sıçradı. Dumandan etkilenen 3 işçi hastaneye kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile alevler sebze ve meyvelerin bulunduğu depolama kısmına sıçramadan kontrol altına alındı.

Bursada soğuk hava deposunda yangın; 3 işçi hastaneye kaldırıldı

Gürsu ilçesine bağlı Ağaköy Mahallesi yakınlarındaki soğuk hava deposu tesisinde saat 23.00 sıralarında yangın çıktı. Meyve kasalarının bulunduğu depo bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, plastik ve ahşap kasaların tutuşmasıyla hızla yayıldı. Alevler, işçilerin konakladığı konteynere sıçradı. Alevleri gören işçiler yangına müdahale ederken, Acil Çağrı Merkezine bilgi verildi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma, çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri alevlerin tesisin diğer bölümlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Söndürme çalışmalarına depo çalışanları da destek verdi. Yangında meyve kasalarının bulunduğu depo bölümü çökerken işçilerin konakladığı konteynerin yanması sonucu 3 işçi de dumandan etkilendi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan işçiler Gürsu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Çevrede endişe yaratan yangın, meyve ve sebzelerin bulunduğu soğuk hava deposu bölümüne sıçramadan kontrol atlına alındı. İtfaiye ekipleri, depoda bulunan tahta ve plastik maddelerin yeniden tutuşmaması için soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

4 İŞÇİ İLE BİR İTFAİYE ERİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Bursa’nın Gürsu ilçesinde bir soğuk hava deposu tesisinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yaklaşık 6 saatte söndürüldü. Yangının sıçradığı konteynerde bulunan 3 işçi ve söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri ile bir işçi dumandan etkilenerek Gürsu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu açıklayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, yangının kontrol altına alındığını söyledi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle tesise sıçramadan yangının kontrol altına alındığını ifade eden Işık, "Soğuk hava depomuzun yanındaki depolama alanında çıkan yangın Allah'a çok şükür, itfaiyemizin zamanında müdahalesiyle tesise sıçramadan söndürüldü. Dumandan birkaç arkadaşımız rahatsızlandı. Allah'a çok şükür hayati tehlikeleri yok, burada müdahale edildi. Şu an yangın tamamen kontrol altına alındı" dedi.

Haberin Devamı

Yangın nedeniyle depolama kısmı çökerken, bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı.