Gündem ‘Büyük bir algı operasyonu var’

‘Büyük bir algı operasyonu var’

26.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri ile birlikte 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 50’nci yılı nedeniyle Anıtkabir’de dün düzenlenen törene katıldı.

‘Büyük bir algı operasyonu var’

ANKARA Milliyet - Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Manisa’da şehit cenazesinde yaşananlar konusunda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KUSURU MEŞRULAŞTIRMAYA İTİRAZ ETTİK: Yaşananlar hepimizin gözlerinin önünde gerçekleşti. Bir gün öncesinden itibaren büyük bir algı operasyonu ve provokasyon var. CHP sorumluluğu olan ve sorumluluğu gereği Meclis’i bilgilendirmeyen Adalet ve Kalkınma Partisi ile bir A4 kağıdın üzerinde ortaklaşıp da onların yaptıkları bütün eksiklikleri ve kusurları meşrulaştırmaya itiraz etmiştir.

DEFALARCA SÖYLENDİ: Sabah erken saatlerden itibaren hem koruma ekibimize hem Manisa’da partimize hatta civar illerden Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçmişte çok yakın olmuş isimlerden bir provokasyon olacağı, bir saldırı olacağı, hatta bana bu cenazeye katılmayı yeniden değerlendirmem defalarca söylendi. Cenazeye katılacağımı, şehidimize sahip çıkacağımı ifade ettim.

Haberin Devamı

İSİMLER TESPİT EDİLİYOR: Cenazeye katıldığımız andan itibaren o organize meseleyi hep birlikte takip ettik. Tek tek isim isim tespit ediliyor hepsi. Manisa’da olanların parti aidiyeti çok açık ortada. Ama civar illerden getirilenlerde de aynı kümelenme belli. Milletimiz orada yapılan provokasyonu, Manisa’daki Manisalıların şehit cenazesine kendi isteğiyle gelmiş kişilerin olmadığını biliyor.