Gündem Büyük Oyun’da şampiyona 250 bin TL’lik ödül

Büyük Oyun’da şampiyona 250 bin TL’lik ödül

26.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Her hafta Kanal D ekranlarında birbirinden farklı ve yaratıcı mobil oyunların yarıştığı “Abbas Güçlü ile Büyük Oyun”da şampiyon belli oldu. Netmarble ve StartersHub işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışmada Umur Can Gürelli, Hakan Özer ve Kerem Akyüz’ün fiziği eğlence ile birleştirerek geliştirdiği eğitim içerikli “Kâğıt Makineler” oyunu, Türkiye’nin En İyi Mobil Oyunu olarak seçildi.

Büyük Oyun’da şampiyona 250 bin TL’lik ödül

Abbas Güçlü’nün hazırlayıp, sunduğu yarışmanın final haftasının jürisinde Netmarble EMEA Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü Hakan İnanır ve Reconcact Kurucusu Simay Dinç yer aldı. Jürinin birinci olarak seçtiği “Kâğıt Makineler” oyunun geliştiricileri, Netmarble ve StartersHub’ın 250 bin TL’lik yatırım ortaklığını aldı. Aynı zamanda Unity Europe Kopenhag’ta dünyanın en iyi oyun geliştiricileriyle bir araya gelecek ekip, Just English’in Amerika’daki şubesinde dil eğitimi alabilecek.

Haberin Devamı

ABD’de dil eğitimi

Yarışmada ikinciliği Gökhan Kınay, Yusuf Işık, Lütfi Demir’in Battle Medal adlı oyunu kazanırken, üçüncülüğü Uğur Tosun, Harun Uysal ve Hakan Uygun’un Swordwars oyunu elde etti. Oyun geliştiricileri Netmarble tarafından yayıncı desteği, Just English’in New Jersey şubesinde 3 ay dil eğitimi alma hakkı kazandı. Final gecesinin sürprizini ise Prof. Dr. Erhan Erkurt yaptı. Erkut, ilk üç yarışmacıya MEF Üniversitesi Bilişim Yüksek Lisans bursu ve finale kalan tüm yarışmacılara YETKEN’de girişimcilik eğitimi desteği vereceğini açıkladı.

Finale kalan tüm yarışmacıların İTÜ ARI Teknokent, Hacettepe ve ODTÜ Teknokent’te ücretsiz ofis imkanı olacağı yarışmada Jüri Özel Ödülü’nü Mustafa Şenel’in “Never Drop” adlı oyunu aldı. Oyun geliştirici, Recontact’ın Londra’daki galasına Simay Dinç tarafından davet edildi.