Gündem Büyük Zafer coşkuyla kutlandı

Büyük Zafer coşkuyla kutlandı

31.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Büyük Zafer’in 101’inci yılında kutlama alanlarına akın eden 7’den 70’e binlerce vatandaş, bu büyük günün gururunu yaşadı.

Büyük Zafer coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. İşte yurttan zafer coşkusunu yansıtan manzaralar... 

Haberin Devamı

İZMİR’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ege Ordusu Garnizon Komutanlığı bandosunun renk kattığı kutlamalara yüzlerce vatandaş da ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti. 

 ÇANAKKALE’deki etkinlikler kapsamında bu yıl 36’ncısı düzenlenen Çanakkale  

Boğazı Yüzme Yarışması’na Megisti Kaş Swim Race Yüzme Yarışları’nda 7 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçen dünyadaki ilk down sendromlu yüzücü olan Hasan Gökhan Kotan (33) da katıldı.  

ESKİŞEHİR’de zafer coşkusu gondollarda kutlandı. Gondol seferlerine akın eden vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla Porsuk Çayı’nı kırmızı beyaza bürüdü. 

Haberin Devamı

Büyük Zafer coşkuyla kutlandı

AFYONKARAHİSAR’da Türk bayraklı tişörtler giyen yaklaşık 500 motosikletli, Kocatepe Atatürk Anıtı ve Kitabesi’ne “100. Yıl Motosiklet Sürüşü” yaptı.  

MUĞLA’nın Bodrum ilçesindeki kutlamalar kapsamında onlarca vatandaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ortakent’ten Çelebi Adası’na yüzdü.  

ERZURUM’daki doğaseverler, Allahuekber Dağları’nda şehitler için yürüdü. 

Suda yürüdüler

Büyük Zafer coşkuyla kutlandı

Hatay’ın, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen ilçesi İskenderun’da iki gündür etkili olan sağanak yağış hayatı felç etse de zafer kutlamasına engel olamadı. Bulvarda suyun yeniden yükselmesi nedeniyle öğrenciler ve askerler su içinde yürüdü. Tören sırasında kutlama alanına kadar gelen bir balığı ise zabıta görevlisi uzaklaştırmaya çalıştı.

Konvoy yaptılar

İstanbul’da Vatan Caddesi’nde tören düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Müdürlüğü’ne ait motorlu ve motorize araçlar konvoy oluşturarak alandan geçti. 

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde İstiklal Yürüyüşü düzenlendi. Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından caddeye platformlar üzerinde Türk bayrakları yerleştirildi.  

Kartal’daki kutlamalarda, modifiyeli ve klasik araçlardan oluşan konvoy geçişi yaptı. Kartal’dan başlayarak Kadıköy’de son bulan konvoya 101 klasik otomobil katıldı. 

Deprem kahramanları

Haberin Devamı

Büyük Zafer coşkuyla kutlandı

ZONGULDAK’taki geçit törenine maden işçileri de katıldı. Baret ve tulumlarıyla yürüyen deprem kahramanları olarak bilinen maden işçileri, izleyicilerden büyük alkış topladı.

Atatürk’ün zafer sonrası görüntüleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, arşivinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk’ün, 30 Ağustos Zaferi’nin ardından, TBMM’ye gelişine ilişkin görüntüleri, restore ederek, bakanlığın “Film Mirasım” web sitesinden izlenmeye açtı. 

Büyük Zafer coşkuyla kutlandı

MSB’den özel klip

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümünü sosyal medya hesabından paylaştığı video kliple kutladı. Klipte, savaş anlarına ilişkin eski görüntüler ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) günümüzde sahip olduğu milli silah, mühimmat ve araçlarla gerçekleştirdiği operasyon ve tatbikat görüntülerine yer verildi.