Gündem ‘Büyük zafere doğru adım adım gidiyoruz’

‘Büyük zafere doğru adım adım gidiyoruz’

17.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul’da İBB Başkanı İmamoğlu ile metro açılışı yapan CHP lideri Özel, Özel, “Yerel seçime 15 gün kaldı. Büyük bir zafer, büyük bir başarıya doğru adım adım gidiyoruz. Biz, İstanbul İttifakı’na inanıyoruz. İstanbul İttifakı’na güveniyoruz” ifadelerini kullandı...

‘Büyük zafere doğru adım adım gidiyoruz’

Aleyna Sevim - CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı 1. Etap açılışı ve halk buluşmasına katıldı. CHP lideri Özel, seçime sayılı günler kaldığını belirterek şunları kaydetti: “Geçen seçimlerden önce hükümet ‘Mülakatı kaldıracağız’ dedi. Şimdi mülakatı kaldırmıyorlar. Torpilli AK Partilileri mülakatla alıyorlar, vatandaşın çocuklarını eliyorlar. Göreve atanmamış öğretmenlere diyoruz ki ‘Bunlar size sahip çıkmayacaklar.’ Size ‘atanamayan öğretmen’ diyorlar. Atanmayan öğretmen, Tayyip Erdoğan’ın sahip çıkmadığı öğretmen, Tayyip Erdoğan’ın mülakatla elediği öğretmen, ayrımcılık yaptığı öğretmen var.” 

Haberin Devamı

‘Sandıkta hak arayacağız’ 

“Yerel seçime 15 gün kaldı. Büyük bir zafer, büyük bir başarıya doğru adım adım gidiyoruz. Bu ülkede büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. AKP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı tam sekiz çeyrek altın alıyordu. Bugün 10 bin lira, 2,5 çeyrek altın alabiliyor. Emeklilerin cebinden her ay 5,5 çeyrek altın kayboluyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın geldiği, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin geldiği seçim sandığı, sizin cebinizden aylık 5,5 çeyrek altına aldı. Kaybedilen şey, yitirildiği yerde aranır. O zaman madem sandıkta kaybettik, hakkımızı sandıkta arayacağız.” 

“Geçen sefer İstanbul’u kazanan ne CHP’ydi ne sadece Millet İttifakı’ydı. Emin olun, İstanbul İttifakı’ydı. Talandan sıkılmış, israf yerine hizmet isteyen, pazarlanmak yerine güler yüz isteyen, İstanbul’un tepesinde helikopterle uçup Katarlılara, Arap şeyhlerine arsa verenler yerine, İstanbul için gece gündüz koşturanlara, İstanbullular görevi verdi. Şimdi o ittifaktakiler değişmedi. O ittifaktaki sosyal demokratlar duruyor. O ittifaktaki milliyetçi demokratlar var. Yakasında, gönlünde, gözünde güneş açanlar var. İyi insanlar var. Onlar duruyor. Muhafazakar demokratlar var. Haramdan ve yalandan korkan, bu olanlara inanamayan muhafazakar demokratlar var. İstanbul İttifakı’nda Türk’ü var, Kürt’ü var, Laz’ı var, Çerkez’i var, göçmeni var. Bütün demokratlar var. Biz, İstanbul İttifakı’na inanıyoruz.” 

Haberin Devamı

‘Metro Fatih’i olmaya devam edeceğiz’ 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da özetle şunları söyledi: “2017 yılında bu hattın sözleşmesini imzalayarak süreci başlatan bizden önceki İBB yönetimidir. Bu doğru. Kendilerine teşekkür ediyorum ama onlara bir soru sormak zorundayım. Bu projeyi sadece 8-9 ay sonra niye durdurdunuz? Metro projesini başlatıyorsunuz, yüzde 4 seviyesinde bırakıyorsunuz. Bitirdiğimiz her metro projesine biz başlattık diye sahip çıkıyorlar. ‘Bunu biz başlattık ama sonra hepsinin kapısına kilit vurduk’ diyemiyorlar. İBB’nin yüklenicilerine biz geldiğimizde 70 milyon Euro borç vardı. Belediyenin metro yapmak için ödeyecek beş kuruş parası yoktu. Vatandaştan gizledikleri gerçek budur. Biz geldik bütün finansman sorunlarını çözdük. Şimdi bizim 65 kilometreyi sekiz kilometre gösterme telaşına düştüler. Bizim beş yılda yaptığımız metro onların 25 yılda yaptığının yarısından daha fazla. İnşallah Metro Fatih’i olmaya devam edeceğiz.” İmamoğlu, daha sonra Çekmeköy’de halk buluşmasına katıldı. İmamoğlu, “Biz millete rant sağlamaya geldik. Bizim sicilimiz Allah’a şükür tertemiz” dedi. 

Haberin Devamı

İmamoğlu’na tepki

İmamoğlu’na konuşması sırasında bir vatandaş Kuran-ı Kerim’i göstererek, “Bu seni çarpacak, yalancısın” diyerek protesto etti. Vatandaşlar protesto eden kişiyi yuhalayınca İmamoğlu, ortamı sakinleştirmeye çalışarak “Bana hediye etmek istersen Kuran-ı Kerim’i senden alırım. Sakin olun. O bizim ablamız. Bu arkadaşlar ablalarımızı aldattılar. Eline yüce Kuran-ı Kerim’i alıp onunla siyaset yapanları Allah ıslah etsin. Bu millet onları da kurtaracak. Onlar aldanmış zavallılar” dedi.