Gündem Büyükelçiler için ATO’dan resepsiyon

Büyükelçiler için ATO’dan resepsiyon

18.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ankara Ticaret Odası (ATO), Cumhuriyet’in ve ATO’nun 100. yıl dönümü nedeniyle TRAVELEXPO Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda büyükelçiler resepsiyonu düzenledi.

Büyükelçiler için ATO’dan resepsiyon

ANKARA Milliyet - Resepsiyona, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nun da aralarında bulunduğu 50’ye yakın ülkeden büyükelçi ve yabancı misyon temsilcisi katıldı. Resepsiyonda konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadıklarını belirterek, bölgede kalıcı barışın tesis edilebilmesi için uluslararası kuruluşları göreve davet etti. 

Haberin Devamı

‘Sağlıkta avantajlı’ 

Baran, Ankara’nın eğitimde, sağlık, kongre ve fuar turizminde Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Üniversite, kamu ve özel hastaneleriyle Ankara’nın sadece Türkiye’ye değil, dünyaya hizmet verdiğini aktaran Baran, “Başkent yüksek teknolojili sağlık hizmetleri, yetişmiş insan gücü ve teknolojik altyapısı ve maliyetleri itibarıyla sağlık turizmi için avantajlı durumda. 52 hastane, 25 özel tıp merkezinin de aralarında olduğu 376 merkezle verdiğimiz hizmetlerden yararlanan sağlık turisti sayısı her geçen gün yükseliyor. 2019 yılında 100 bin hastayı ağırlayan Başkentimiz geçen yıl yaklaşık 350 bin yabancı hastayı konuk etti” dedi. Baran, ATO’nun, Ankara’dan diğer ülkelere direkt uçuşlar konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştığını belirterek, yeni destinasyon taleplerinde bulunduklarını da ifade etti.