Gündem ‘ByLock’u ailemle görüşmek için indirdim’

‘ByLock’u ailemle görüşmek için indirdim’

25.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kaset komplosu ve usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan Süleyman Bağlan, ailesiyle görüşmek için bir program aradığı sırada ByLock’u indirdiğini fakat hiç kullanmadığını öne sürdü

‘ByLock’u ailemle  görüşmek için indirdim’

FETÖ kapsamında, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntüleri çektikleri, çok sayıda kişinin evlerine dinleme cihazı yerleştirdikleri, usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıklar suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı

Duruşmada savunma yapan sanık eski polis memuru Erhan Sazil, o dönem İstanbul’da İstihbarat Şube’de görevli olduğunu ve iş yerinin Kadıköy’de bulunduğunu, telefonunun müşteki Feridun Pehlivan’ın adresinin bulunduğu Kadıköy’de sinyal vermesinin, bu semte iş için, gezmeye ya da alışverişe gitmesinden kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü.

‘O tarihlerde askerdim’

Sanık eski memur Süleyman Bağlan da İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde 2008-2014 yıllarında görev aldığını ve dinleme işi yaptığını belirterek, hakkında yapılan idari soruşturmalarda bir kusuru bulunmadığı belirtilerek ceza verilmediğini anlattı. Bağlan, iddianamede İbrahim Erkan Bayıllıoğlu ve Ahmet Hurşit Tolon’un telefonlarının dinlenmesiyle ilgili suçlama yapıldığını ifade ederek, bu kişilerin dinlendiği belirtilen tarihlerde Ankara’da askerlik yaptığını anlattı.

Haberin Devamı

Bağlan, örgüt üyeliği iddiasını da kabul etmedi. Ailesiyle görüntülü görüşme yapmak için bir program aradığı sırada ‘play store’dan örgütün olduğunu bilmeden ByLock’u indirdiğini fakat hiç kullanamadığı için sildiğini öne süren Bağlan, bu indirme işleminin FETÖ ile bir bağı olmadığını öne sürdü.

Başka bir davadan tutuklu sanık emekli polis memuru Ceyhan Berberoğlu da savunmasında Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığını, Yusuf Ziya Yağmur, Ahmet Hurşit Tolon ve Gülen Bayıllıoğlu’nun usülsüz olarak dinlenmesiyle ilgili suçlamaları kabul etmediğini söyledi.