Gündem Çadırdan yurt yerine online eğitim talebi

Çadırdan yurt yerine online eğitim talebi

04.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen yerlerinde başında Hatay geliyor. Hatay’da bulunan İskenderun Teknik Üniversitesi yeni öğretim yılında bazı bölümler için yüz yüze eğitim kararı aldı. Barınma sorununa işaret eden öğrenciler ise yurt olarak geçici süreliğine çadırların tahsis edilmesine tepki gösteriyor.

Çadırdan yurt yerine online eğitim talebi

ALEYNA SEVİM İstanbul - Öğrencilerden E.K., çadırda kalmak istemediklerini belirterek “Hazırlık ve 1. sınıfları online yaptılar. Bazı bölümleri de online yaptılar. Barınma sorunu çözülene kadar tüm bölümler uzaktan eğitim verebilir” dedi.
M.B. de “Bize hiçbir açıklama yapılmadı, kulaktan dolma bilgilerle okulun yüz yüze eğitimle açılacağını öğrendik. Çadırların tahsis edileceğini de kulaktan dolma bilgilerle öğrendik” derken, öğrencilerden T. “Bize ‘yurtları halledeceğiz’ dediler. İçimiz biraz rahatlamıştı. Ama okul açılmasına az bir süre kala çadırlarda kalacağımızı öğrendik. Kiraya da çıkılamıyor çünkü kiralar çok pahalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yurt görevlileri ise, uygulamalı dersleri olan bazı bölümler için mecburi yüz yüze eğitim kararı alındığını ifade ederek şu bilgileri paylaştı: “Bu geçici bir çözüm. Tüm çadırlarda ısıtma ve soğutma sistemleri var. Üç öğün yemek ücretsiz. İnternet, çamaşırhane ve üniversiteye ücretsiz servis sağlanıyor. Burada uluslararası NATO yerleşkesi var. Çadır olarak yapılmış ama içerisi konforlu. Yurtlar yapılana kadar geçici olarak öğrencilerimiz burada konaklayacak. Öğrenciler zaman ve sene kaybetmesin diye üst yönetim ve biz elimizden geldiği kadar öğrencilerimizi nasıl rahat ettirebiliriz diye uğraşıyoruz. Kız öğrenci yurdunda kız öğrenciler kalacak. O yurtta sorun vardı ama tadilatları bitti, açılacak. Erkek öğrencilerin yurdu depremde ağır hasar aldığı için yurt yapılana kadar öğrencilerimize geçici süre bu şekilde bir çözüm bulundu.”