Gündem Cassini Uzay Aracı fotoğrafları

Cassini Uzay Aracı fotoğrafları

19.04.2018 - 10:27 | Son Güncellenme:

Cassini Uzay Aracı çektiği fotoğrafla gündemi bir anda değiştirdi. Uzay aracı Satürn halkalarının arasına girmeyi başardı. İnsansız uzay sondası olan bu araç dünyadan tam 1.4 milyar kilometre uzaklıkta fotoğraf çekti ve bu fotoğraf büyük ilgi uyandırdı.

Cassini Uzay Aracı fotoğrafları

Gelişen teknoloji sayesinde istenilen bilgiye hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Uzay araştırmalarında da en yeni teknolojiler kullanılarak dünyadan 1.4 milyar kilometre uzaklıkta görüntüler kaydedildi ve bu görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı. Cassini Uzay Aracı elde ettiği görüntüler ile tarihe geçti.

Cassini Uzay Aracı
İnsansız uzay sondası olan Cassini 1997 yılında Satürn’e inceleme amaçlı gönderildi. 2004 yılından beri görüntü elde eden uzay sondasının amacı o bölgeyi yakından incelemek, verileri dünya ile paylaşmaktı. Uzay aracının bir diğer görevi ise Jüpiter’i izlemekti. Çok sayıda bilgi toplayan bu araç birçok bilgiye de ışık kaynağı oldu.

Dünya Ufacık Bir Nokta
Uzay aracı Cassini’nin çektiği fotoğrafta dünyanın küçük bir nokta olduğu görülüyor. Bu da etkileyici bir gerçeği gözler önüne seriyor. Dünyadan gökyüzüne baktığımızda diğer gezegenleri birer nokta olarak gördüğümüz gerçeği gibi... Uzay aracının çektiği fotoğraflarda dünya karanlık içerisinde parlayan küçük bir ışık olarak görülüyor.

Uzay Aracı Cassini son fotoğraflarını Eylül 2017’de çekti ve uzaydaki 13 yıllık yolculuğunu Satürn’e final dalışı yaparak sonlandırdı. Final dalışı aracın Satürn atmosferine girerek kendisini parçalaması anlamına geliyor. Cassini uzay aracı ortak bir proje ile uzaya gönderilmişti. Bu proje içerisinde NASA, İtalya Uzay Ajansı ve Avrupa Uzay Ajansı yer alıyordu.

Uzay Araştırmaları Devam Edecek
Uzay araştırmaları konusunda çalışmalarını yürüten bilim insanları yeni gezegenlerin ortaya çıkması ile araştırmalarına daha da ağırlık verdiklerini belirtiyorlar. Yeni uzay araçlarının yakında görev yapmak için gönderileceğini ve böylece birçok ilke imza atılacağını da ekliyorlar. Yeni fotoğrafların gelmesi uzayda hayat olabileceği düşüncesini pekiştiriyor. Uzay konusunda meraklıları heyecanlı günler bekliyor!