Gündem Çay saatinin vazgeçilmezi: üzümlü kek

Çay saatinin vazgeçilmezi: üzümlü kek

27.04.2018 - 13:32 | Son Güncellenme:

Özellikle de çocukların yanında süt ile yemekten bir hayli hoşlandığı kek çeşitlerinden biri de üzümlü kektir. Üzümlü kek hem yapımı kolay olan hem de lezzeti son derece yumuşak ve yemesi de keyifli olan bir tariftir.

Çay saatinin vazgeçilmezi: üzümlü kek

Boş zamanlarınızdan kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif olan üzümlü kek, her yaş grubunun severek tükettiği bir kek tarifidir. Çay saatlerinde son derece lezzetli ve sağlıklı bir şekilde tüketilmekte olan üzümlü keki yapmak istediğinizde, malzemeleri de her zaman her yerden kolaylıkla temin edilebilirsiniz. İster kuru üzüm kullanarak isterseniz de yaş üzüm kullanarak yapabileceğiniz bir kek tarifi olan üzümlü keki, sade ya da kakaolu olarak yapabilirsiniz. Tercihinize göre üzümün dışında başka kuru yemiş ya da meyvelere de yer verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Üzümlü kek malzemeleri nelerdir?

Üzümlü kek kolaylıkla bulunabilen malzemelere sahiptir. İçerisinde yumurta, şeker, yoğurt, sıvı yağ, kuru üzüm, portakal ya da limon kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya yer alıyor. Diğer tüm malzemeleri, yiyecek olan kişi sayısına göre orantılı bir şekilde belirleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri karıştırarak harika bir üzümlü kek tarifi yapmış olacak ve böylece çay saatlerinizi de çok daha lezzetli bir şekilde geçirmiş olacaksınız.

Üzümlü kek yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Üzümlü kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar mevcuttur. Bu püf noktalara uyum sağlandığı sürece, üzümlü kek daha güzel pişer ve daha lezzetli bir şekilde tüketilir.

Haberin Devamı

· Üzümlü kek yaparken üzümlerin son derece kuru olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

· Üzümlü kek yaparken öncelikle yumurta ve şekerlerin iyice kabarana dek çırpılması gerekir.

· Eğer borcam kullanılacaksa büyük ve cam olmasına dikkat edilmelidir.

· Eğer kek kalıbı kullanılacaksa silikon kek kalıbı kullanmak keki daha güzel pişirir.

Üzümlü kekin yanında neler iyi gider?

Üzümlü kekin yanında içecek olarak en güzel giden çeşit elbette çaydır. Tavşankanı çayların yanında bir dilim üzümlü kek tüketmek, misafirlerinizi de sizi de son derece mutlu eder ve sağlıklı ve lezzetli vakitler geçirmiş olursunuz.