Gündem Cebinde bisküvi ile enkaz başında çocuklarını beklemişti! Hayatını kaybetti

Cebinde bisküvi ile enkaz başında çocuklarını beklemişti! Hayatını kaybetti

21.12.2023 - 16:54 | Son Güncellenme:

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde eşi ile 3 çocuğunu kaybedip, enkaz başında beklerken cebindeki bisküviyi çocuklarına aldığını söyleyerek Türkiye'yi yasan boğan Şerif Ölmez (61), hayatını kaybetti.

Cebinde bisküvi ile enkaz başında çocuklarını beklemişti Hayatını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'ın Altınözü ilçesinde eşi Halime (48) ile çocukları Cansu (14), Savaş (16) ve Oktay Ölmez'i (3) kaybeden, 6 Şubat'ta gece bekçisi olarak çalıştığı iş yerinden çıkıp, geldiği evinde ailesinin enkaz altında olduğunu öğrenen, bekleyiş sırasında cebindeki bisküviyi çocuklarına aldığını söyleyerek Türkiye'yi yasan boğan Şerif Ölmez, 19 Aralık'ta nefes darlığı şikayeti ile Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi.

Haberin Devamı

Solunum cihazına bağlanan Ölmez, buradan Reyhanlı ilçesindeki özel bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakıma alınan ve burada kalbi duran Ölmez, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Ölmez'in cenazesi, dün Altınözü ilçesi Hacıpaşa Mahallesi Mezarlığı'na, eşi ile çocuklarının ortasına defnedildi. 

DEPREMZEDE AİLELER, KAYIP OLAN YAKINLARINDAN GELECEK HABERLERİ UMUTLA BEKLİYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce insan vefat etmiş ve çok sayıda vatandaştan da asrın felaketinin ardından haber alınamamıştı. Yakınlarından aylardır haber alamayan vatandaşlar, Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasında bir araya geldi. Gözyaşları içerisinde yardım isteyen vatandaşlar, umutla yakınlarından gelecek haberi bekliyor.

Haberin Devamı

“YALVARIYORUZ, NE OLURSUNUZ BU ACIMIZI DİNDİRİN”

Depremde annesini ve babasını kaybeden kız kardeşi Merve Ateş'ten gelecek haberi aylardır bekleyen İlknur Karaca, “Acımız çok büyük. Annemi, babamı kaybettim. Sağ çıkan kardeşimi, ölü ya da diri istiyorum. Bari bir mezarı olsun” dedi.

Cebinde bisküvi ile enkaz başında çocuklarını beklemişti Hayatını kaybetti

“BİRÇOK ANNE VAR BENİM GİBİ YANIYORUZ, DAYANAMIYORUZ”

Kahramanmaraş'ta bulunan Ebrar sitesinde yaşayan kızından haber alamayan Fadime Gökçen de, “Geceler zindan, gündüzler zindan oldu. Kapılarda bekliyoruz, duvarları yumrukluyoruz. Lütfen bir birim kurulsun ve bizim çocuklarımız bulunsun. Birçok anne var benim gibi yanıyoruz, dayanamıyoruz. Lütfen bize birileri yardım etsin, sesimizi duysun” ifadelerini kullandı.

“HAYATTA KİMSEM KALMADI, LÜTFEN SESİMİZİ DUYUN”

Asrın felaketinde 7 yakını kaybeden ve kızından aylardır haber alamayan Sevim Şen, gözyaşları içerisinde “Hayatta kimsem kalmadı, lütfen sesimizi duyun. Artık dayanamıyoruz” dedi.

Cebinde bisküvi ile enkaz başında çocuklarını beklemişti Hayatını kaybetti