Gündem ‘Cehalet karanlığını yırtıp atacağız’

‘Cehalet karanlığını yırtıp atacağız’

02.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyanet Akademisi mezuniyet töreninde “Türkiye’de, ‘şeriata’ yönelik sergilenen pervasızlıkların temelinde cehalet hastalığı var. El ele verip, milli bünyemize tehdit eden bu cehalet karanlığını yırtıp atacağız” dedi.

‘Cehalet karanlığını yırtıp atacağız’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 4 bin 537 aday din görevlisinin mezun olduğu, Diyanet Akademisi aday din görevlileri birinci dönem mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

İSLAM’SIZ TÜRKLÜK’Ü GÜNDEME GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR: Bin yıldır Türkler İslam’ı, İslam da Türkleri muhafaza etmiş; Türkler İslam’ın, İslam da Türklerin kılıcı olmuş. Türk demek, aynı zamanda Müslüman demektir. Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevreler tarafından aynı amaca hizmet eden çift kulvarlı bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz. Bunlardan ilki, lümpen faşistlerin gündeme getirmeye çalıştığı ‘İslamsız Türklük’ tanımlarıdır. 

AFAKANLAR BASIYOR: Hukuku savunmakla görevli olan kimi baroları çıkıyor, Kelime-i Tevhit lafzının yazılı olduğu bayraktan rahatsız oluyor, hatta son derece edepsiz ifadelerle suç duyurusunda bulunabiliyor. Ülkenin en büyük ikinci siyasi partisinin genel başkanı, çocuklara din eğitimi verilmesine ‘orta çağ zihniyeti’ deme gafleti gösterebiliyor. Milletimizin evlatlarına mukaddes kitabını, peygamberini, inanç değerlerini öğretmesi karşısında bunları adeta afakanlar basıyor. 

Haberin Devamı

ÖTEKİLEŞTİRDİLER: Çoğu zaman özendikleri ve özendirildikleri batı kadar bile, kendi insanını tanıma gayreti göstermediler. Millete ait tüm kadim değerleri ‘gerilik emaresi’ olarak gördüler. Türkiye’de, sayıları az da olsa kimi çevrelerde ‘şeriata’ yönelik sergilenen pervasızlıkların temelinde cehalet ve bilgisizlik hastalığı vardır. Ülkemizde, en azından bir kesimin, içinde bulunduğu cehalet karanlığında giderek daha fazla boğulduğunu görmekten üzüntü duyuyoruz. El ele verip, sizlerin de samimi çabalarıyla milli bünyemize tehdit teşkil eden bu cehalet karanlığını yırtıp atacağımıza inanıyorum. 

DEAŞ’IN İSTİSMAR ALANI DİN KAVRAMLARIDIR: Ülkemizin en parlak evlatlarını teröre, şiddete, cehalete ve batı özentisi müstevlilerin senaryolarına kurban verdik. Milletimizin başına musallat olan PKK belasının, geri planında ihmal edilmişlik, geri kalmışlık ve cehalet vardır. DEAŞ’lı canilerin istismar alanı dinimizin mukaddes kavramlarıdır. 

MAZLUMLARIN SİZE İHTİYACI VAR: İsrail’in işgal altında tuttuğu, savaş ve insanlık suçları işlediği Filistin ve Gazze’nin sizlere ihtiyacı var. Avrupa ve Amerika’da habis bir ur gibi büyüyen İslam düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele eden vatandaşlarımızın sizlere ihtiyacı var. Daha âdil ve yaşanılabilir bir dünyanın özlemiyle yaşayan tüm mahzun ve mazlum gönüllerin sizlere, sizlerin mücadelesine, çabasına ihtiyacı var. ● ANKARA Milliyet 

Haberin Devamı

‘Hoca kılıklı sahtekar’

ÇAĞIMIZIN HAŞHAŞİLERİ: Çağımızın Haşhaşileri FETÖ’cüler, dini kavramların arkasına saklanarak yıllarca insan devşirmişlerdir. 15 Temmuz, hoca kılıklı bir sahtekârın, ülkemize ne kadar büyük bir zarar verebileceğinin en son örneğidir. Böyle bir facianın tekrar yaşanmasına müsaade edemeyiz. Tek bir evladımızın dahi ihanet şebekeleri ve terör örgütlerinin avucuna düşmesine rıza gösteremeyiz. Hangi kökene, meşrebe, mezhebe, siyasi görüşe ve hayat tarzına sahip olursa olsun hiçbir insanımızın din konusunda yanlış, yanlı ve önyargılı bir anlayışla kuşatılmasını temenni etmeyiz.

‘Gayeleri milletin mayasını bozmak’

ŞERİAT DÜŞMANLIĞI: Milletimizi ayakta tutan, asli kimliğini kazandıran tarihi, kültürel ve beşeri değerleri tahrip edilmek isteniyor. İslam’ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük tanımı ve projesi, Türk milletini müzeye kaldırma, folklorik bir öge haline getirme teşebbüsüdür. Gaye milletin mayasını bozmak, dışarıdan sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek, mümkünse teslim almak. Kampanyanın ikinci kulvarında farklı maskeler altında sahnelenen ‘şeriat’ düşmanlığı var. Her iki tartışmanın da ‘Kelime-i Tevhitten’ habersiz, ‘Elifi görse mertek zanneden’ cahil-cühela kesimlerce köpürtülmesidir.

Haberin Devamı

Nijer Başbakanı Zeine’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijer Başbakanı ve Ekonomi-Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine’yi kabul etti. Görüşmede ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel konular, terörle mücadele ele alındı. Erdoğan, dün ayrıca Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ı kabul etti. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. ● ANKARA Milliyet