Gündem ‘Çekilme kararına’ ekibi karşı çıkmış

‘Çekilme kararına’ ekibi karşı çıkmış

07.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurultayda genel başkanlık yarışını kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Genel Merkez’deki odasını topladığı ve kendisinden ‘helallik’ istemeye gelenlerle görüştüğü öğrenildi.

MEHTAP GÖKDEMİR / ANKARA - Kılıçdaroğlu’nun kendisini ziyaret edenlere, “Partinin birlik ve beraberliğinin olması gerekiyor. Kutuplaşma olmaması gerekiyor. Parti yönetimi ve Meclis yönetiminin partiyi kucaklayıcı olması lazım. Yeni genel başkanın partiyi kucaklaması lazım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

'BEN DE İNSANIM'

Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlık seçiminin ilk turunun ardından çekileceği yönündeki söylentilerin arka planı da ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, ilk tur oylamanın ardından bazı yakın kurmaylarıyla telefon trafiği gerçekleştirdi.

Görüştüğü isimler “çekilmenin” doğru olacağını Kılıçdaroğlu’na iletti, o da bu öneriyi mantıklı buldu ve çekilmek üzere kurultay salonuna geri geldi. Salonda kendine ayrılan odada yakın ekibiyle değerlendirme yaptığı sırada, gazeteci-yazar ve aynı zamanda ‘danışmanı’ olan İmambakır Üküş, eski Samsun Milletvekili Kemal Zeybek’in de bulunduğu üç kişi odaya girerek Kılıçdaroğlu’nun çekilmesine karşı çıktı. Tartışmaya tanıklık eden bir isim, “Biz bir karar veriyoruz. Lüften dışarı çıkın.

Haberin Devamı

Yetki bizde. Genel Başkan bir MYK ile konuşsun” denildiği halde partide ‘resmi görevi olmayan’ üç kişinin odadakilere, “Partiyi siz bitirdiniz” diyerek tepki gösterdiğini anlattı. Kılıçdaroğlu’nun seslerin yükselmesi üzerine, “Arkadaşlar ben de insanım, ben de yoruldum. Aldığım oy ortada. Yapmayın. Karışmayın” diyerek isyan ettiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun kurmayları, “Kemal Bey çekilmek üzere gelmişti. Özgür Bey’in elini kaldıracaktı. Ancak bu arada oylama başlamıştı. Çekilmek için süre kaçınca çekilmedi” yorumunu yaptı.

'GEÇ KALINMIŞTI'

Medyaya yansıyan görüntülerde tepkisi ile gündem olan İmambakır Üküş ise, Milliyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Olayın özü şu. Birinci tur bittikten sonra bir durum değerlendirmesi yapıldı. Ekrem İmamoğlu ve bazı belediye başkanları bir araya gelerek Kılıçdaroğlu’nun çekilmesi gerektiği üzerine kendi aralarında bir uzlaşmaya varmışlar. Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun çevresinde yer alan kimi milletvekili, yöneticilerle görüşerek böyle bir süreç olgunlaştırılmış. Kemal Bey’le konuşuluyor, Kemal Bey önce kabul etmiyor. Genel eğilimin çekilme yönünde olduğu söylenince, Kemal Bey de ‘değerlendirelim’ demiş. Ama o sırada oylama başladı. Genel Başkan’a ‘Siz bireysel olarak bu yola çıkmadınız, bizim arkadaşlarımızın hepsinin fikrini almadan böyle bir karar alamazsınız. Biz çekilmenizi istemiyoruz’ dedim.”