Gündem Çekya hakkında bilinmesi gerekenler

Çekya hakkında bilinmesi gerekenler

23.04.2018 - 10:37 | Son Güncellenme:

Hayat şartları, iş durumları bazen canınızı olduğundan çok sıkabilir ve kendinizi uzak bir yerlere gitmek isterken hayale dalmış olarak bulabilirsiniz. Aslında tam da o an ihtiyacınız olan şey, sessiz ve güzelliğiyle sizi rahatlatabilecek bir ülkeye gitmektir. İşte o düşündüğünüz ama bir türlü karar veremediğiniz ülkenin Çekya olmasına ne dersiniz? Cevabınız evet ise bu yazıda Çekya ile ilgili öğreneceklerinize hazır olun.

Çekya hakkında bilinmesi gerekenler

Çekya nerededir ve ne tür bir kültüre sahiptir?

Haberin Devamı

Çekya, Orta Asya'nın eski Çekoslovakya kısmının ikiye ayrılmış bir kısmını oluşturmaktadır. Diğer kısmını ise Slovakya’dır. Ülkenin denize kıyısı bulunmamaktadır. Ülke nüfusunun yüzde 60’ının ise dini inancı yoktur. Çekya’nın resmi dili Çekçe’dir. Ülkede suç oranı düşüktür ve güvenlik ise olması gereken seviyededir. Ülke, sanat kültürü açısından ise oldukça ileri bir seviyeye ulaştığından her sokağını tek tek gezip bu kültürlerin hepsinin tadını çıkarmak isteyebilirsiniz.

Çekya’da gezilebilecek yerler nerelerdir ve ülkenin iklimi nasıldır?

Çekya’nın başkenti ve en büyük şehri Prag'dır. Ülke başta da belirttiğimiz gibi sanat açısından oldukça gelişmiş bir ülkedir. Başkent ve Brno şehri de sanat ve kültürel mimariler açısından en gelişmiş şehirlerdir. Turistlerin en çok gezdiği mekânlar ise haliyle bu iki şehirdir. Prag Kalesi ve Brno’da bulunan müzeler sizlere Çekya’nın kültürüne daha da yaklaşma fırsatı sunacaktır.

Haberin Devamı

Çekya’nın ikliminden bahsedecek olursak; denize kıyısı olmayan bir ülke olduğundan gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı bir hayli fazladır. Ülkenin sıcak geçen ayları ise; Haziran, Temmuz ve Ağustos’tur.

Çekya’ya nasıl ve ne zaman gidebilirsiniz?

Ülkeye kara ve havayolunu kullanarak gidebilirsiniz. Ancak kara yolu fazla uzak olacağından hava yoluyla aktarmasız olarak 2 saatte ülkeye iniş yapabilirsiniz. Mevsim tercihi olarak da genelde yaz mevsimleri festivallerin de çokluğundan dolayı turistler tarafından daha çok tercih edilmektedir.