Gündem Çetin Doğan’ın avukatı tahliye talebinde bulundu

Çetin Doğan’ın avukatı tahliye talebinde bulundu

10.03.2010 - 15:30 | Son Güncellenme:

.

Çetin Doğan’ın avukatı tahliye talebinde bulundu

BALYOZ Güvenlik Harekat Planı’na ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan 1’inci Ordu eski Komutanı emekli Orgerenal Çetin Doğan’ın avukatı İsmail Tepecik, İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak tahliye talebinde bulundu.

Avukat İsmail Tepecik, mahkemeye verdiği 20 sayfalık dilekçede müvekkili Çetin Doğan’ın, Balyoz Harekat Planı adı altında uydurma düzmece bir plan nedeniyle 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi tarafından tutuklandığını öne sürdü. Müvvekkilinin sağlık durumuna ilişkin Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu doktoru tarafından hazırlanan tutanağı da dilekçesine ekleyen avukat İsmail Tepecik müvekkilinin tahliyesini istedi.

HASTANEYE GİTMEDİ Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Kampusü kurum doktoru tarafından hazırlanan ve altında Çetin Doğan’ın da imzası bulunana 9 Mart 2010 tarihli tutanakta şu bilgilere yer verildi: "Cezaevimiz tutuklularından 1940 doğumlu Çetin Doğan, 10 günlük tansiyon takibi sonucu tansiyon değerleri yüksek seyretmektedir. 1 Mart 2010 saat 11.00 sırAlarında yapılan ölçümde TA: 200/100 NAB:66 olması üzerine 25 mg. Kapril verilmiştir. On günlük kontroller sonucunda aynı durum tekrarı oluşmuş olup ilk müdahale tekrarı yapılmıştır. Günlük sabah ve akşam kontrol tansiyonları yüksek seyretmesi üzerine hipertansiyon ilaçşarının yetersiz olmasına karar verilmiş olup hipertansiyon ve kroner kalp hastalığı tanısı olan hastanın tüm risk faktörleri hastaya anlatılarak Silivri Devlet Hastanesi Kardiyoloji Polikiliniği’ne sevki uygun görülmüştür. Ancak tutuklu kendi isteği ile hastane sevkini kabul etmemiştir." Tahliye talebinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avukat İsmail Tepecik, Çetin Doğan’ın baştan itibaren sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılmayı istemediğini söyledi. Hastaneye kaldırılması gerektiğini ancak Çetin Doğan’ın bunu kabul etmediğini ifade eden İsmail Tepecik, "Çetin Doğan’ın daha önce damarlarından ameliyat oldu ve damarları değiştirildi. Prostat tedavisi gördü. Yüksek tansiyon sıkıntısı vardır. Cezaevinde 20’lere kadar çıkmaktadır" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Karahan ve tutuklamaları yapan üye hakim Ali Efendi Peksak’ın 26 Şubat’ta Beşiktaş Adliyesi'nin yanındak Four Seasons Otel’de görüştükleri yönündeki iddialara ilişkin soruya ise İsmail Tepecik, "Onunla ilgili başvuruda bulunacağız" diye yanıt verdi.

SORGUDAN ÖNCE SAVCI ARANDI İDDİASI İsmail Tepecik sözlerine şöyle devam etti: "Müvekkilimiz ifade esnasında sayın savcı bize sorgudan önce kendisinin bu konuda arandığını, hatta kendisini arayanın ’Siz bunları tanımazsınız ha’ diye hitapta bulunduğunu müvekkilim ve 3 meslektaşıma da ifade etmiştir. Buradaki tutuklamaların biz yasal bir tutuklama olmadığına ve intikama dayalı bir tutuklama olduğuna inanıyoruz ve biliyoruz. Bu konuya ilişkin Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) başvurumuz olacak. Resen de harekete geçilebilir ama biz de başvuruda bulunacağız." "Savcıyı kimin aradığına dair bilginiz var mı?" sorusu üzerine ise İsmail Tepecik, "Bilgimiz yok, ama etkili ve yetkili herhalde. ’Siz bunları tanımazsınız ha’ diye söylemiş. Ama sayın savcı kendi tarafsızlığını ifade etmiş ve bunların doğru olmadığı yönünde beyanda bulunmuş. Sayın paşam bunun bir iftira olduğunu biliyor ve inanıyor. O nedenle de haklı olan tahliyeyi istiyor. Dolayısıyla sağlık nedenine dayalı bir tahliye istemiyoruz. Bunun kamuoyunda ve malum çevrelerce suistimal edileceğini düşünüyoruz. O nedenle çok ağır sağlık sorunları olmasına rağmen hastaneye gitmedi" dedi.