Gündem Cevizli Kek Nasıl Yapılır

Cevizli Kek Nasıl Yapılır

24.04.2018 - 16:29 | Son Güncellenme:

Cevizli kek doğum günlerinde, evde verilen davetlerde ya da günlük hayatınızda afiyetle yenebilecek bir tarif. Kim fırından yeni çıkmış kekin kokusuna karşı koyabilir ki? Özellikle de içinde çıtır çıtır ceviz parçaları varsa... İşte tadına doyamayacağınız cevizli kek tarifi.

Cevizli Kek Nasıl Yapılır

Malzemeler:

Haberin Devamı

Yapılışı:

Yumurtalarınızı geniş bir karıştırma kabına kırın. Her kek tarifinde olduğu gibi içerisine esmer şeker döküp mikser yardımıyla şekerler eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelen tereyağınızı ekleyip krema gibi bir doku elde edene kadar çırpmaya devam edin. Süt ve rendelenmiş yarım limon kabuğunu ilave edin ve bütün sıvı malzemeleri karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştırmaya devam edin. Cevizleri iri şekilde kırın ve birazcık unlayarak kek harcınızın içine katıp karıştırın.

İyice karıştırıp pürüzsüz hale getirdiğiniz kek harcınızı dikkatlice dökün ve önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Kekiniz piştikten sonra ters çevirerek düzgünce kabından çıkarın ve ister sıcak ister soğuk şekilde üzerine arzuya göre tarçın ya da pudra şekeri serperek servis yapın.

Haberin Devamı

Püf Noktalar:

  • Malzemeleri karıştırırken ilk önce yumurta ve şekeri ardından bütün sıvıları karıştırmalısınız. Toz şeklindeki malzemeleri sıvı malzemeler karıştıktan sonra eklemelisiniz.
  • Toz malzemeleri mutlaka elekten geçirin. Topaklanmayı önlemiş ve pürüzsüz bir karışım elde etmiş olursunuz.
  • Kek kalıbınızı yağlamayı unutmayın yoksa kekiniz kalıba yapışır ve parçalanarak çıkar.
  • Cevizleri iri halde kırıp unlayarak kek harcının içine atarsanız dibe çöküp yanmalarını engellemiş olursunuz.
  • Güzel kabarmış bir kek istiyorsanız fırın kapağını çok sık açıp kapatmayın.