Gündem ‘CHP bir çadır partisi değildir’

‘CHP bir çadır partisi değildir’

07.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni MYK’nın ilk toplantısında kongre sürecinin başlatılmasına karar verildiğini belirten CHP Sözcüsü Öztrak, Kılıçdaroğlu’nun istifasına yönelik soru üzerine de “Bu partide kimse tek başına aklına estiği gibi karar alamaz” yanıtını verdi...

‘CHP bir çadır partisi değildir’

ANKARA Milliyet - CHP’de dün eski ve yeni MYK üyeleri arasında devir teslim törenleri yapıldı. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni A Takımı ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, kurmaylarına, “Yeni zaferler elde edeceğiz. Yazın çok çalışacağız. Yazın durmak yok. Mücadeleye devam edeceğiz” talimatını verdi. Merkez Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar uyarınca, kongre takvimi belli oldu. Buna göre 6 Haziran Salı günü başlayan kongre takvimi 15 Ekim tarihinde bitecek. Olağan kurultay, il kongrelerinin bitiminin ardından, Parti Meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacak. CHP kulislerinde kurultayın 11-12 Kasım ya da 18-19 Kasım tarihlerinde olması öngörülüyor

Haberin Devamı

Yeni A Takımı’nda da görevini sürdüren Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

YAŞ ORTALAMASI 49: Yeni MYK’mız her biri kendi alanında uzman olan, önemli başarılara imza atmış yaş ortalaması 49 olan isimlerden oluşuyor. MYK toplantımıza katılma hakkına sahip Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarımız ile dört grup yöneticimiz arasında yedi kadın bulunuyor.

MEŞRU OLMAYAN SEÇİM: Cumhuriyet tarihinin en adaletsiz seçimi yaşandı. Neresinden baksanız sakatlanmış, kirletilmiş, siyaseten de, ahlaken de meşru olmayan bir seçim yaşandı. Seçimde istediğimiz sonuca ulaşamadık. Ama yılgınlığa, umutsuzluğa kapılmadan bize oy veren 25.5 milyon yurttaşımız başta olmak üzere, tüm yurttaşlarımızın hakkına hukukuna sahip çıkacağız. Hem geçen seçimle ilgili özeleştirilerimize devam ediyor hem de yaklaşan yerel seçime hazırlıklarımızı başlatıyoruz.

Haberin Devamı

ZAM YAĞMURU BAŞLADI: Erdoğan, geçmişte olmadık hakaretler ettikleri, Halk Bankası’nı dolandırmakla suçladığı isimlerden birini, Sayın Mehmet Şimşek’i dışarıdan para bulsun diye yeniden göreve getirdi. Seçimin ardından sigarasından elektronik eşyasına zam yağmuru başladı. Seçilmek için domuz bağcılarla ittifak kuran hükümet, bugüne kadar yaptıklarıyla, ekonomiyi de domuz bağıyla bağladı. Ekonomimiz boğulmak üzere.

BU NASIL SİVİLLEŞME?: Darbeyi eniştesinden öğrenen Erdoğan, “Sır küpüm” dediği dönemin MİT Başkanı’nı Dışişleri Bakanı atıyor. Yetmiyor, Milli Savunma Bakanlığı’na da ikinci defa bir Genelkurmay Başkanı’nı atıyor. Genel Kurmay Başkanlarının sivil hükümetlerde, Milli Savunma Bakanı olmasını usul haline getiriyor. Bu nasıl bir sivilleşme anlamak mümkün değil. 

SAFLARI SIKLAŞTIRMA ZAMANI: Hiç unutmayalım bu ülkede her iki seçmenden biri, muhalefeti, bizi destekledi. Bu desteği Erdoğan’ın girişimlerine rağmen bir arada tutmak boynumuzun borcudur. Zaman şimdi ayağa kalkıp, üstümüzü silkeleyip, eksiklerimizi giderip bundan 9 ay sonraki seçimler için uğraşa atılma zamanıdır. Zaman, ülkenin aydınlık geleceğine inanların safları sıklaştırması zamanıdır.

Haberin Devamı

İSTİFA SORULDU: (Kılıçdaroğlu istifa etmeyi düşünüyor mu?) CHP bir çadır partisi değildir. Dünyada eşine az rastlanır asırlık bir partidir. Yerleşik usullere sahiptir. Bu partide kimse tek başına aklına estiği gibi karar alamaz. Bütün kararlar partinin yetkili kurullarında tartışılarak alınır. Bizi başka partilerle karıştırmayın.

İMAMOĞLU GÖRÜŞMESİ: (İmamoğlu ile koltuk savaşı mı var?) Genel Başkanımız büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarıyla, partimizin il ve ilçe başkanlarıyla, örgütümüzün kadın ve gençlik kolu başkanlarıyla, hasılı tüm seçilmişlerimizle örgütümüzle sorunlar, meseleler hakkında istişarelerde bulunur. Bu istişarelerden farklı sonuçlar çıkarmaya çalışmamak gerekir.​

Çeviköz’ün yerine Namık Tan getirildi

Kılıçdaroğlu, Ünal Çeviköz’ün yürüttüğü Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı görevine emekli Büyükleçi ve CHP Milletvekili Namık Tan’ı getirdi. 

Namık Tan, 1982 Temmuz’unda Dışişleri Bakanlığı’nın Denizcilik Sorunları Dairesi’nde ilk görevine başladı. Sırasıyla Moskova ve Abu Dabi elçiliklerinde kâtip olarak çalıştı. Tan, 1990’da Cumhurbaşkanlığı’nda görevli bakanlık memuru olarak başkâtip ve özel kalem müdür yardımcılığı görevinde bulundu. 1991-1995 yılları arasında Washington Büyükelçiliği’nde önce başkâtiplik 1997-2001 yılları arasında müsteşar olarak görev yaptı. 1996-1997 yılları arasında Dışişleri Bakanları Emre Gönensay, Tansu Çiller ve İsmail Cem’in özel kalem müdürü oldu. 2001’de Dışişleri ‘nin Amerika Genel Müdür Yardımcılığı’nda daire başkanı olan Tan, 2002’de Enformasyon Dairesi Başkanlığı’nda daire başkanı olarak görev aldı. Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanlığı döneminde ise bakanlık sözcülüğü ve elçi sıfatıyla Enformasyon Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Tel Aviv’in ardından  Washington Büyükelçisi olarak atanan Tan, 2014’te emekli oldu. Tan, 14 Mayıs’ta CHP’den İstanbul Milletvekili seçildi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanlığı’na CHP’nin adayı Bingöl 

CHP Grubu’nun TBMM Başkanlığına adayı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl oldu. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, başvurunun ardından yaptığı açıklamada, “Meclis Başkanlığına yaptığımız başvuruyla Meclis Başkanlığı seçiminde CHP Grubu olarak Ankara Milletvekilimiz Tekin Bingöl’ü aday göstermiş bulunuyoruz. Bütün adaylara başarılar diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın, partisince bugün yapılacak TBMM Başkanı seçimine aday gösterildiğine işaret eden Özel, “Meclis’in seçilmiş bir milletvekilinin Hatay’daki seçmenlerin iradesinin milli iradenin tecelligahı olan bu çatının altına taşınması noktasında bir yargı darbesi ile karşı karşıyayız. Can Atalay’ın yarın (bugün) burada olacak olmaması, oy kulanamaması ve dahası Meclis Başkanı adayı olarak burada bulunup da yarışamamasını kabul edilebilir bulmuyoruz. Can Atalay’ın olmadığı ve gıyabında yarıştığı, salonda bulunamadığı bir noktada yapılacak olması yapılacak seçimi sakatlamaktadır” diye konuştu. l ANKARA Milliyet