Gündem CHP-DEM’in değirmenine su taşıyorlar

CHP-DEM’in değirmenine su taşıyorlar

18.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP ve DEM’in gizli iş birliği halinde olduğunu belirterek “Bu iki partinin kurduğu sinsi oyuna katılan başka aktörler de var. Bu figüranların tek görevi, Cumhur İttifakı’nın gücünü zayıflatarak, CHP-DEM ittifakının değirmenine su taşımaktır” dedi.

CHP-DEM’in değirmenine su taşıyorlar

KONYA DHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitingleri kapsamında dün Konya’daydı. Kılıçarslan Meydanı’nda halka seslendi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ŞEHİRLERİ PAYLAŞIYORLAR: Altılı Masa’yı hatırlıyorsunuz değil mi? Bunlar, bugün mahalli idareler seçiminin kendine mahsus özelliklerini kullanarak cepheyi biraz daha genişletti. CHP yine DEM’le gizli saklı bir iş birliği halinde. Bunu da milletin gözünden kaçırmak için her gün lügatten yeni bir ittifak buluyorlar. Sözde kent uzlaşması adı altında şehirleri, ilçeleri, belediye meclislerini paylaşıyorlar. Kendi iradesi olmayan DEM yönetimi, dışarıdan aldığı emirlere göre hareket ediyor. En çok oyu aldığı yerlerde bile şehirleri yönetecek değil, örgütün emrinden çıkmayacak kukla isimleri aday gösteriyorlar. Nereden? Kandil’den. CHP’yle yaptığı pazarlıkta payına düşen yerlerdeyse, siyasi tabanı olan değil; yine işaret edilen isimleri öne sürdüler.

Haberin Devamı

SENARYONUN FİGÜRANLARI: Bu iki partinin kazanmak için kurduğu sinsi oyuna, Cumhur İttifakı’na ve AK Parti’ye kaybettirmek için katılan başka aktörler de var. Senaryoya asli unsur olarak dahil edilmeyen bu figüranların tek görevi; Cumhur İttifakı’nın gücünü zayıflatarak, CHP- DEM ittifakının değirmenine su taşımaktır. CHP’nin kifayetsiz muhterislerin, yıllardır laiklik, Atatürkçülük, irtica gibi belirli kavramların istismarıyla varlıklarını sürdürmeyi başarmıştı. Şimdi aynı anlayışın farklı bir sürümüyle karşı karşıyayız.

SONU HÜSRAN OLDU: Kendilerince bazı kavramlara sığınarak ülkenin ve milletin hayrına hiçbir program ortaya koymadan, hiçbir adım atmadan, siyasette tırnak tutturmanın hevesindeler. Aynı yöntemi daha önce partimizden ayrılan birileri de denemişti. Hatırlıyorsunuz değil mi? Partimizden ayrılıp, ondan sonra Altılı Masa’ya misafir oldular. Şimdi ne alemdeler? Şu anda parlamentoda bile yerleri yok. Hepsinin de sonu hüsran oldu. Güya Anadolu ayağa kalkacaktı. Kendileri Meclis’e bile giremediler. Sadece sandıkta değil, milletin vicdanında da kaybettiler. Hiç şüphesiz bunların da akıbeti aynı olacak. Çünkü aynı yoldan gidiyorlar.

SİYASET YAPTIKLARINI SANIYORLAR: Bizim Cumhur İttifakı ve AK Parti dışında siyaset üretilmesine, siyasi etkinlik gösterilmesine, projeye ortak konulmasına seçimlerde milletin karşısına çıkılıp destek istenmesine hiçbir itirazımız yok. Demokrasinin ve hakkaniyetin gereği budur. Sadece memleketin hayrına hiçbir fikir üretemeyen, eylem ortaya koyamayanların durumlarına gönlümüz razı gelmiyor. Başka hiçbir hüner göstermeden sırf AK Parti husumetiyle, Erdoğan husumetiyle ve AK Parti oylarına gözlerini dikerek siyaset yaptıklarını sananları anlamakta zorlanıyoruz. Eskiler, “Selden gelen suya gider” derler. Sırtını sadece konjonktüre dayamaktan başka sermayesi olmayanların akıbeti yeni bir konjonktürle silinip gitmektir. Halbuki bir davası, bir vizyonu, bir programı olanların durumu farklıdır. Hele bir de bunları destekleyecek projelere ve onları millete anlatacak samimi, tutarlı, hakikatli bir dile sahipseniz; siyasette de gönüllerde de kalıcı olursunuz.

Haberin Devamı

‘Demet demet dolar topluyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “Soruyorum sizlere; Konya, AK Parti döküntüleriyle, tek parti faşistlerinin ve terör örgütü uzantılarının başarısı için çalışanlara itibar eder mi? Hele hele Konya, CHP gibi adı her türlü kirli pazarlıkla ve şaibeli işlerle anılan bir partiyi sınırlarından içeri sokar mı? Şimdi bu ara ne yapıyor? Demet demet dolar topluyorlar. Euro’ları topluyorlar ve paylaşıyorlar. Şunların haline bak ya. Bunlara bu ülke teslim edilir mi?”

Haberin Devamı

‘İstanbul’daki Konyalıları arayın’

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum’un Konyalı olduğunu belirten Erdoğan “İstanbul’da ne kadar Konyalı varsa, hemşehrileriniz varsa; bunların hepsini ne yapacaksınız? Seferber edeceksiniz, ayağa kaldıracaksınız. İstanbul bizim için çok çok büyük önem arz ediyor. Ankara’da ne kadar Konyalı varsa, İzmir’de zaten çok Konyalı var. Onları da arayacaksınız. Hepsini seferber edeceğiz. Tamam mı? İhmal yok. Bir telefon. Size inanıyorum, siz de ona inanıyorsunuz. Bu işi başaralım. Bu hırsızların elinden kurtaralım” dedi.

CHP-DEM’in değirmenine su taşıyorlar

Erdoğan, Konya’da Kılıçarslan Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. 

Haberin Devamı

‘Uluslararası kurumlar Gazze’de sınıfta kaldı’

HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’daki mitingin ardından İstanbul’da düzenlenen “Kadim Dostlar İftarı”na katıldı. Gazze ve işgal edilmiş Filistin toprakları sebebiyle bu Ramazan-ı Şerif’i buruk karşıladıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Çoğu çocuk ve kadın 40 bine yakın kardeşimizin şehit edildiği, 73 bin kardeşimizin yaralandığı, 7 binden fazla masumun halen yıkıntıların altında olduğu Gazze’de son asrın en vahşi soykırımlarından biri yaşanıyor. Sahne önünde İsrail’i eleştiren ama İsrail’e katliamlarını yapabilmesi için silah ve mühimmat desteği veren Batılı ülkelerin münafıklığı, Gazze’yi dünyanın en büyük çocuk ve kadın kabristanına çevirdi. Uluslararası kurum ve kuruluşlar Gazze’de bir kez daha sınıfta kaldı. Bu süreçte kabul edelim ki İslam dünyası da çok iyi bir sınav veremedi. Çok gayret gösterildi, çok çaba harcandı. Uluslararası kurumlar nezdinde pek çok girişimde bulunuldu. Ama bütün bu diplomatik çabalar İsrail’in şımarıklığı, hukuk tanımazlığı ve küstahlığı karşısında beklenen tesiri oluşturamadı.”