Gündem CHP Genel Başkanı Özel: Bunların gücünü dengelemenin tek yolu Türkiye İttifakı'dır

CHP Genel Başkanı Özel: Bunların gücünü dengelemenin tek yolu Türkiye İttifakı'dır

27.02.2024 - 17:35 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bir korku ve suç ittifakıdır Cumhur İttifakı. Bunların gücünü dengelemenin tek yolu 31 Mart'ta Türkiye İttifakı'dır. Biz Türkiye İttifakı'ndayız" dedi.

CHP Genel Başkanı Özel: Bunların gücünü dengelemenin tek yolu Türkiye İttifakıdır

Özgür Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, Memleket Partisi'nden istifa edip CHP'ye katılan Serkan İleri, Ali Tunç Can ve Mehmet Kazancıoğlu'na rozetlerini taktıktan sonra, "Memleket Partililer ile CHP'liler arasında bir sorun olmaz. Burası her birine kapısının ardına kadar açık olduğu, sıcak bir çorba ve ev olarak tuttuğumuz baba evimizdir" dedi. TRT'nin yayın politikasını eleştirdi.

Haberin Devamı

Özel, "TRT, anayasal bir kurum. TRT Kanunu, anayasaya dayanarak çıkarılmış. Anayasa diyor ki; 'TRT özerktir ve tarafsızdır.' O tarafsız TRT, Murat Kurum'a 29 dakika, Ekrem İmamoğlu'na 0, Hamza Dağ'a 26 dakika, Cemil Tugay'a 0, Turgut Altınok'a 17 dakika, Mansur Yavaş'a 0 dakika yer vermiş. Yapmış oldukları yayında tarafsız davranacaklarını bu Meclis talimat vermiş. İşte AKP'nin bir kamu televizyonunu kendi yayın organı haline getirdiğinin göstergesi. 1 Ocak'tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 952 dakika, bana 43 dakika. Genel merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Beni de ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde. Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum. 15 Temmuz akşamı uçaklar uçmaya başladı, tanklar harekete geçti. Haber geldi; asker darbe yapıyor. Ankara'daki milletvekillerini genel merkeze çağırdık, 'Darbenin kimden geldiğine bakmaksızın, biz bu darbede demokrasiden Meclis'ten yana olmalıyız' dedim. 'Darbeye teslim olmayız, demokrasinin arkasındayız, darbenin karşısındayız' dedik. Meclis'i vurdular. Meclis'in canına okudular F-16'larla. Darbe gecesi Atatürk'ü hatırlayanlar, bugün TRT'nin yayınında TRT'nin adını anınca yayını kesiyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

'MADENCİLER ÖLÜME İNİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR'

Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen toprak kaymasının ardından dün de Elazığ Palu'da 4 madencinin göçük altında kaldığını hatırlatan Özel, "Yüreğimiz ağzımızda takip ettik. Şükür ki can kaybı olmadan sonlandı. Madenler alarm vermeye devam ediyor. 13 Mayıs'ta 301 madencimizi Soma'da kaybettiğimizde herkes 'Soma'yı unutursak kalbimiz kurusun' diyordu. O günün başbakanı, bugünün cumhurbaşkanı 10 maddeli bir taahhütname söyledi madencilere. Altında, görüştüğü madencilerin imzası var. O taahhüde göre madenler güvenli hale gelmeden, madenciler yeniden çalıştırılmayacaktı. O günden bugüne madenlerle ilgili bir arpa boyu yol alınmadığı gibi hala madenlerde işçilerimiz ölüme inip çıkmaya devam ediyorlar. 2023 Mayıs seçimlerinden bugüne kadar Meclis Genel Kuruluna 44 tane kanun teklifi geldi ve yasalaştı. İçinde madencilerin iş sağlığı ile ilgili tek bir madde bile yok. Bu konuda işçi sağlığı ve güvenliğine ilişkin yeni bir çalışma daha yapıyor arkadaşlarımız. Madenler bir kez daha Türkiye'nin dört bir yanından gelen üzücü haberlerle sinyal veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

'FİLİSTİN'İN ÜSTÜNE BOMBA YAĞIYOR, BİRİLERİ BAL TUTUYOR'

Geçen hafta sonu Sosyalist Enternasyonal Toplantısı için İspanya'nın başkenti Madrid'de olduğunu söyleyen Özel, "140 tane üyenin temsilcilerinin karşısına geçtim; 'Hamas'ın yaptığı terörist saldırılardan sonra İsrail'in verdiği orantısız cevap, Filistin'de çocukları, kadınları öldürmektedir. Buna sessiz kalamayız' dedim. Ukrayna'daki çocuklar da bizim Filistin'deki çocuklar da bizim; gelin, dünyadaki barışı savunan sol, sosyalist partiler olarak Filistin'deki mezalimi bitirelim' dedim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya mitinginde açılan 'İsrail ile ticaret utancına son verilsin' pankartına da değinen Özel, "Polis apar topar o pankartı topladı. İsrail'e giden gemiler gübre taşıyor, bomba yapılıyor, Filistin'in üzerine yağıyor. Pankartı açanlar biliyor ki bu ticareti Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesi yapıyor, etrafındaki bir avuç zengin iş adamı, yandaşları yapıyor. Biliyorlar ki İsrail ticaretinden pay alıyorlar. İsrail'in en çok ithalat yaptığı 10 ülkeden biri Türkiye'dir. İsrail'e yollanan gemilerin taşıdığı ana maddelerden bir tanesi azotlu gübre. Ne yapıyorlar o gübreden? Patlayıcı yapılıyor. İnkar et, belgesini koyayım ortaya. O gemilerde gübreler taşınıyor. Filistin'in üstüne bomba yağıyor, birileri bal tutuyor. İsrail'deki felaketin üzerinde Recep Tayyip Erdoğan parmağını yalıyor. Yazıklar olsun" dedi.

Haberin Devamı

'EMEKLİ KART UYGULAMASI GETİRELİM'

Belediyelerin çıkardığı kart uygulamalarının 1 Nisan itibarıyla bir çatı altında toplanacağını aktaran Özel, "Buradan çağrı yapıyoruz; bu kartı emekli kartına çevirelim. Gelin 3 gün daha çalışalım. Bir 'Emekli Kart' çıkaralım. Hem almaları gereken 17 bin lira yükleyelim, hem 15 günde 1 kilo et alacak ücreti yükleyelim, hem de ulaşımda, belediyede, doğal gazda geçecek indirimi yükleyelim. Emekliye hiç olmazsa bu seneyi çıkartacak, bir rahat nefes aldıracak bütünleşik 'Emekli Kart' uygulaması getirelim. Bununla ilgili üzerimize ne düşerse yerine getirmeye hazırız. Yeter ki bir 'Emekli Kart' çıkaralım ve bu zulmü bitirelim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'DÜN ÖPTÜĞÜMÜZ SURATA BUGÜN TÜKÜRMEK YOK'

Yerel seçimdeki ittifak tartışmalarını da değerlendiren Özel, AK Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin yerel seçimlere ayrı girmesiyle ilgili, "Erbakan'ın siyasi hareketine, çizgisine mesafe koyarken, husumet duyarken, 14 Mayıs seçimlerinde Fatih Bey'in siyasi hareketine sarılmıştı iktidarda kalabilmek için. Bu seçimde 'Biz ayrı giriyoruz' dediler. Bizim de eski ittifak ortaklarımızdan ayrılanlar, eleştirenler var. Biz iki kelimeyle cevap veriyoruz; canları sağ olsun. Çünkü biliyoruz ki eski dosttan düşman olmaz. Bizim ahlakımızda yok. Dün öptüğümüz surata bugün tükürmek yok. Dün 'merhaba' dediğimize, selam verdiğimize bugün küfretmek yok; ama aradaki farka bakın" dedi.

Özel, "Cumhur İttifakı, memleketin tepesine çökmüş; renkleri koyu gri, kurşun gri, yağmur bulutu renginde kasvetli gri bir ittifaktır. Bir gün kime felaket şimşeği çaktıracağını, hangi yüreğe ateş düşüreceklerini bilemezsiniz. Bir korku ve suç ittifakıdır Cumhur İttifakı. Bunların gücünü dengelemenin tek yolu 31 Mart'ta Türkiye İttifakı'dır. Biz Türkiye İttifakı'ndayız; Türkiye İttifakı'nda sosyal demokratlar var, muhafazakar demokratlar var, milliyetçi demokratlar var. Sadece Türkler değil; Laz, Çerkez, Kürt demokratlar var. Milli takım gol attığında ayağa kalkan herkes var. Cumhur İttifakı'nı dengelemenin tek yolu Türkiye İttifakı'dır. Bütün Türkiye'yi hep birlikte kucaklıyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda il, ilçe başkanları ve milletvekillerine seslenen Özel, "Atatürk'ün partisi iktidar olmak için görev bekliyor. İl başkanlarım; örgütü ayağa kaldırın, partiyi ayağa kaldırın, gidin ve bu seçimi kazanın" ifadelerini kullandı.