Gündem CHP Hatay’ı teklif etti Haluk Levent reddetti

CHP Hatay’ı teklif etti Haluk Levent reddetti

13.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin, Lütfü Savaş’ın adaylığını geri çekip çekmeyeceği merakla beklenen Hatay için müzisyen Haluk Levent’e teklif götürdüğü ancak reddedildiği ortaya çıktı. Parti Sözcüsü Yücel ise Levent’e kurumsal düzeyde bir teklif yapılmadığını söyledi.

CHP Hatay’ı teklif etti Haluk Levent reddetti

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - CHP’de dün en zorlu aday mesaisi gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan MYK ve PM ilginç bir yöntem izledi. Saat 14.00’te önce MYK toplandı. Bu toplantının ardından saat 18.00’de PM toplantısına geçilmesi beklenirken, PM’nin saati 16.30’a çekildi. İlk tur MYK ve PM’nin ardından, ikinci tur MYK ve PM toplantısı yapıldı. Toplantılar gece geç saatlere kadar sürdü.

Haberin Devamı

İlk MYK’da İstanbul’un ilçeleri, Ankara’nın Çankaya ilçesi ve mevcut başkan Lütfü Savaş’ın adaylığının yeniden değerlendirileceği Hatay konuşulmadı. Bir anlamda parti içerisinde sıkıntılı olan yerler gece geç saatlerinde yapılan ikinci tur toplantılara bırakıldı. CHP kurmayları, “ön seçim sonuçlarının YSK’ya bildirilmesinin dün son günü” olduğunu belirterek, “bu konuda bir gecikme yaşanmaması için bu yöntemi izlediklerini” belirttiler.

‘Kurumsal teklif yok’

CHP’de kurmaylar düzeyinde AHBAP Derneği Başkanı ve müzisyen Haluk Levent’e Hatay için birkaç gün önce teklif gittiği iddiası kulislere yansıdı. Ancak Levent, CHP’nin teklifine sıcak bakmayarak olumsuz yanıt verdi. Levent, dün de sosyal medya hesabından “AHBAP başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var” açıklamasını yaptı. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel ise Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında Haluk Levent’e teklif götürüldüğü yönündeki haberlerin sorulması üzerine “MYK ve PM toplantımızın böyle bir gündemi olmadı. Dolayısıyla kurumsal düzeyde Sayın Haluk Levent’e ya da başka bir kişiye adaylık teklif edilmesi gibi bir şey söz konusu değil. Hatay adayımızın geri çekilmesi gibi bir gündemimiz olmadı” dedi.

Haberin Devamı

Yücel’in açıklamalarının ardından yeniden sosyal medya hesabından paylaşım yapan Levent, şu ifadeleri kullandı: “Evet bana yazılı bir teklif yapılmadı. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım. Konuştuk. Hatta ‘lütfen bu konuşmalar aramızda kalsın’ dedim. Sabah gazeteciler art arda arayıp soru sordular. Şaşkınlıkla ‘kimden duydunuz?’ dedim. Hepsi de ‘parti içinden duyduk’ dediler.”

CHP Hatay’ı teklif etti Haluk Levent reddetti

‘TİP’in Gökhan Zan kararı bizi etkiler’

TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Gökhan Zan’ı aday gösterdiğini açıkladı. TİP’in kararına ilişkin CHP kurmaylarından farklı değerlendirmeler geldi. Bir kurmay “ister istemez etkiler” derken, bir başka yetkili “Her ağacın gölgesi gövdesi kadar” yorumunu yaptı. Bir diğeri ise “Gökhan Zan geçen sefer de İYİ Parti’den aday olmuştu” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Çankaya’da Güner, Kadıköy’de Kösedağı

İkinci tur MYK’da PM üyesi Hüseyin Can Güner Ankara’nın Çankaya ilçesi belediye başkan adayı olarak belirlendi. Kadıköy’de ise Mesut Kösedağı’yı aday gösterme kararı alındı. Adıyaman’da ilin milletvekili Abdurrahman Tutdere aday olarak belirlendi. Hatay ile ilgili ise bir karar alınmadı.

CHP Hatay’ı teklif etti Haluk Levent reddetti

Veli Ağbaba Malatya adayı

İlk MYK’da Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın seçim bölgesinden belediye başkan adayı gösterilmesi kararı çıktı. Kayseri adayı Dr. Murat Molu, Ordu adayı avukat Zekai Sana oldu. Edirne’de önseçimi kazanan Şükrü Ciravoğlu’nun adaylığı resmileşti.