Gündem CHP lideri Özel: Türkiye’yi sevenlerden oy istiyoruz, bedelli askerliğe kaçanlardan değil

CHP lideri Özel: Türkiye’yi sevenlerden oy istiyoruz, bedelli askerliğe kaçanlardan değil

02.03.2024 - 17:37 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, halk buluşmaları kapsamında memleketi Manisa'nın Soma ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. CHP lideri Özel'in bedelli askerlikle ilgili sözleri dikakt çekti.

CHP lideri Özel: Türkiye’yi sevenlerden oy istiyoruz, bedelli askerliğe kaçanlardan değil

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinde miting yaptı, vatandaşlarla buluştu. Cengiz Topel Meydanı’ndaki mitinge CHP lideri Özel vatandaşlar tarafından bayraklarla karşılandı. Mitingde konuşan Özel'in bedelli askerlik sözleri dikkat çekti. Özgür Özel'e peş peşe tepkiler geldi.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKEN BEDELLİ ASKERLİK SÖZLERİ

Mitingde bedelli askerlik ile ilgili açıklama yapan Özel, “Türkiye’yi sevenlerden oy istiyoruz, öyle bedelli askerliğe kaçanlardan değil gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz. Zenginler bir yanda dururken emeği sömürülen işçiden, emeklilerden, emekçilerden oy istiyoruz”" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'E PEŞ PEŞE TEPKİLER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘bedelli askerlik’ ile ilgili sözlerini eleştiren Murat Kurum, “Özgür Efendi, sen kimsin ki; 650 bin gencimizin, ailelerinin, sevdiklerinin vatan sevgisini sorguluyorsun. Onları vatana ihanetle, vatanı sevmemekle suçluyorsun? Gençlerimize, bu vatanın hiçbir evladına, kimse yafta vuramaz. Hele hele şehidimizin cenazesinde kahkahalar atanlar, bu konuda tek bir kelime edemez. Hiç merak etme bu milletin evlatları, gençleri sana gereken cevabı 31 Mart’ta sandıkta verecek" dedi. Bakan Şimşek ise, “Bu çağda artık sadece ülkeler rekabet etmiyor, iller, şehirler ve metropoller de rekabet ediyor. Murat Kurum kardeşimiz bu işin ehli, birikime ve tecrübeye sahip" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank Özgür Özel'in açıklamasında tepki göstererek, "Bedelli Askerlik uygulaması ile sadece 2019’dan beri 650 binden fazla vatandaşımız askerliğini yaptı. Kanunla tanınmış bir haktan yararlanan vatandaşlarımızın vatan sevgisini sorgulamak “dağdakilerin” oyunu bekleyen eş genel başkanın haddine mi!" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral da, "Bedelli askerlik yapanlara hain muamelesi yapmak kimsenin haddine değil. Tüm tepkilere rağmen aday gösterdiğin Çankaya adayın bedelli yapmışken, dün savunduğun taraf ortadayken senin haddine hiç değil. Biraz daha dönersen eski yerini bulacaksın, ha gayret!" diyerek tepki gösterdi.