Gündem CHP lideri yazın yollara düşecek

CHP lideri yazın yollara düşecek

24.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bayramdan sonra PM, belediye başkanları ve gençlik kolları toplantılarına katılması beklenen Kılıçdaroğlu, partisinin tüm kadrolarını dinledikten sonra Anadolu’yu gezecek. Kılıçdaroğlu’nun rotası ise az oy alınan kırsal kesimler...

CHP lideri yazın yollara düşecek

MEHTAP GÖKDEMİR- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı sonrasında peş peşe parti içindeki toplantılara başkanlık edecek. Kılıçdaroğlu’nun bayram sonrasında belediye başkanlarıyla buluşması ve PM toplantısına başkanlık etmesi de bekleniyor.

Haberin Devamı

CHP lideri temmuz ayının başında partisinin il gençlik kolları başkanları toplantısına katılacak. Ankara’da yapılacak toplantıda seçimin artıları ve eksileriyle değerlendirmesi yapılacak. Kılıçdaroğlu’nun daha çok gençleri dinleyeceği ifade ediliyor. Gençler toplantıda düşüncelerini anlatacak, varsa eleştirileri ve önerilerini ifade edecek.

Kılıçdaroğlu’nun partisinin il gençlik kolları başkanlarına yerel seçimlerle ilgili yapılması gerekenlere ilişkin tavsiyelerde bulunması bekleniyor. Toplantıda kongreler ve kurultayda, gençlerin ne rol üstleneceğine ilişkin değerlendirmelerin yapılması da öngörülüyor.

Rotası Anadolu olacak

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğu, partisinin tüm kadrolarını dinledikten sonra yazın yollara düşecek ve Anadolu’yu gezecek. Kılıçdaroğlu’nun rotasının sandıkta daha az oy çıkan kırsal kesimler olacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Gençler için talimat

CHP’li gençler siyasetin gençleşmesi için kongrelerde aktif rol alıp gençleri seçtirmek için çalışacak. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun da gençlere ilişkin örgütüne özel bir talimatı oldu. Kılıçdaroğlu’nun örgütüne gençlik kotasının mutlaka sıkı sıkıya takip edilip uygulanması yönünde talimatı olduğu öğrenildi. Kongrelerdeki gençlik kotasının Genel Merkez tarafından takip edileceği, buna uyulmadığı takdirde belli yaptırımlar olacağı ifade edildi.

Partinin gençleşmesini isteyen CHP’li gençler hem mevcut tüzükteki kazanımları uygulamak hem de bu kazanımları genişletmek için tüzükte yapılacak değişiklikler için de öneriler de bulunacak. Gençler kotalarla pozitif ayrımcılık ve partinin yönetim kadrolarında daha çok söz sahibi olmak istiyor. Gençlik Kolları’na ayrı bütçe tanımlanması beklentisi var.