Gündem ‘CHP tek adam partisi değildir’

‘CHP tek adam partisi değildir’

05.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin kadro partisi olduğunu belirten CHP lideri “25 milyona ulaşan değişim yeterli değilse başarısızlık benimdir. Yeni değişimleri üretme görevi de benimdir. Bu birlikteliği başarısızlık olarak tanımlarsanız karşınızda dururum” dedi...

‘CHP tek adam partisi değildir’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısından “CHP’de değişim” taleplerine yönelik süren tartışmalara ve eleştirilere yanıt verdi. İktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları özetle şöyle:

Haberin Devamı

CHP KADRO PARTİSİ: CHP bir tek adam partisi değildir. Atatürk’ten günümüze CHP her zaman bir kadro partisi olmuştur. Bu hareket her zaman ezilenlerin, sesi duyulmayanların, adalete susamışların yanında olmuştur. CHP’nin tüm kadroları dünden bugüne kişisel ikballerinin peşinden koşmamışlardır. 

DOĞRU YOLDAYIZ: Ne biz seçimi aldığımızda haksızlığa karşı mücadeleyi bırakacaktık. Ne de seçimi alamadık diye mücadeleyi bırakacağız. Türkiye’yi bu kabustan çıkarmak için yolun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ne ben tek başıma 25 milyon kişiyi bu namuslu davama kattım. Ne de tek başına CHP kattı. Ne mutlu bize ki bu 25 milyon kişinin tamamı haksızlık karşısında susmama, dilsiz şeytan olmama inancımızın koalisyonunda olmak istediler. Öyleyse biz doğru yoldayız. 

Haberin Devamı

DEĞİŞİMİ BAŞLATTIK: Gelelim değişim ve liderlik meselesine. Bir kere bizler 25 milyon gibi birçok ülkenin toplam nüfusuna sahip insanla birlikte çıkarsız, parasız sadece ama sadece hakkın yanında olmak için bir araya gelen bir koalisyon kurduysak, başörtülüsü, başı açığı, seküleri, Atatürkçüsü, milliyetçisi bir araya gelebildiysek büyük bir değişimi zaten başlatmışız demektir.
Ama neyin değiştiğine değil, neyin değişmediğine bakarsak hata yapmış oluruz. Değişen şeyler yüzde 20’lerden yüzde 48’lere uzanan kitlelerdir. Değişen şeyler neden bizden değilsin diye o tarafı görmezden geleceğine onların yanına gidip ellerini tutmaktır. Bu değişimleri yaparak 25 milyonu davamıza kattık. Yarın 35 milyonu davamıza katacağız. 

KARŞINIZDA DURURUM: Başarıyı tek başına üstlenmem. Ama bu birlikteliği başarısızlık olarak tanımlarsanız o zaman tek başıma karşınızda dururum. Çünkü 25 milyonun hakkını ve hukukunu kimseye yedirtmem. Eğer 25 milyona ulaşan bu değişim yeterli değilse başarısızlık benimdir. Bu sayıyı artıracak yeni değişimleri üretme görevi de benimdir. Bugünkü görevim 25 milyondan bir kişiyi bile feda etmeden ülkemin namuslu, vicdanlı hakkın yanında olan kitlelerin sayısını artıracak süreci yönetmektir.

BAŞKA LİDERLER OLACAK: Değerli yol arkadaşlarım gelecekte bu partinin elbete başka liderleri de olacaktır. Ben CHP’nin başında olsam da olmasam da birleştirdiğimiz bu 25 milyonluk demokrasi kitlesi hakkın yanında duranların kitlesi olacak.

Haberin Devamı

Eski Zafer Partili danışmanı oldu

Zafer Partisi’nin gençlik yapılanması Ayyıldız Hareketi’nin Kurucu Genel Başkanı Gökşen Anıl Ulukuş, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun danışmanı oldu. Gökşen Anıl Ulukuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdir ve tensipleriyle, CHP Genel Başkan Danışmanlığı görevine atanmış bulunuyorum” ifadelerini kullandı. CHP Spor Kurulu Başkanlığı görevine de Demirhan Şerefhan atandı. l ANKARA DHA