Gündem CHP yönetiminden “kurultay” iddialarına yanıt: CHP 6 ayda bir lider değiştirecek parti değil

CHP yönetiminden “kurultay” iddialarına yanıt: CHP 6 ayda bir lider değiştirecek parti değil

25.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Siyaset kulislerince CHP içi muhalefetin yerel seçimlerde başarısızlık halinde olağanüstü kurultay sürecini başlatmak için hazırlık yaptığı konuşuluyor. Yerel seçim için aday belirleme sürecinde parti içinde yaşanan tartışma ve sıkıntılara dikkat de çekilerek kulislerde, “seçimden 15 gün sonra çarşı karışır” yorumları yapılıyor.

CHP yönetiminden “kurultay” iddialarına yanıt: CHP 6 ayda bir lider değiştirecek parti değil

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Bu iddia ve yorumları Milliyet’e değerlendiren CHP’li yetkili, “Bu doğru bir yöntem değil. CHP altı ayda bir genel başkan değiştirebilecek bir parti değil. Değişirse de zaten bu parti bambaşka bir noktaya gider. Bazı arkadaşlar sınırlarını aşıyor. Böyle şey olmaz” ifadelerini kullandı. CHP’li başka bir kurmay ise bu tip yaklaşımları “iyi niyetli” bulmadıklarını vurgulayarak şunları söyledi: 

Haberin Devamı

“Benim de şu anda eleştirdiğim bazı şeyler var. Fakat bu olağanüstü kurultayı gerektirmez. Genel Başkan ve ekibinin bir yerel seçimi ve hiç olmazsa bir genel seçimi görmesi gerekir. 2025’de olağan sürecinde kurultay olacak. Hadi bir sene uzatma kullandınız, 2026’da en geç kurultay var. Durmadan kurultay toplamının da anlamı yok. Ekiplerin yerine alışması, ısınması kolay değil.” 

Seçim işbirliği için ortak heyet kuruldu

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - TİP lideri Erkan Baş dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı. Milliyet’in parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre görüşmede, “yerel seçim başta olmak üzere ülke gündemi ve cezaevinde bulunan TİP Milletvekili Can Atalay’ın durumu” ele alındı. İki parti arasında seçim işbirliğine yönelik bir çalışma heyetinin oluşturulduğu öğrenildi. İki partinin kısa sürede yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.