Gündem CHP’de en sıcak yaz

CHP’de en sıcak yaz

07.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de seçim yenilgisinin ardından “değişim mi, yenilenme mi?” ekseninde ilerleyen tartışmalar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim startını Erzincan’da vermesiyle yeni bir boyut kazandı.

CHP’de en sıcak yaz

HANDE ATILGAN/ANKARA- Kılıçdaroğlu, geçen ay partili gençler, belediye başkanları, milletvekilleriyle peş peşe bir araya geldi. Buralarda parti içi tartışmalarla ilgili her kademeden fikir alan Kılıçdaroğlu, Anadolu’da yapacağı saha gezilerini de Erzincan’dan başlattı ve bu gezisinde, rakiplerinden önce davranarak, Tercan belediye başkan adayının Necdet Karahan olduğunu ilan etti. Saha çalışmaları ve haziran ayında başlatılan kurultay takvimiyle Mart 2024’e giden parti kadrolarının hızla şekillenmesi beklenirken, partinin orta ve uzun vadeli geleceğini etkileyecek çalışmalar da yol alıyor.

Haberin Devamı

GÖZLER TASLAK TÜZÜKTE

Genel başkanlıktaki 13. yılında olan Kılıçdaroğlu, üç kez tüzük değişikliği kararı almış ve son olarak 2008’de değişen parti programının da yenilenmesi talimatını vermişti. Tüzük çalışmalarında daha önceki tüzük değişikliklerinde onay alamayan “iki kez seçim kaybeden genel başkan istifa etsin” önerisi, gençlere pozitif ayrımcılık ve gençlik kollarına özel bütçe, Parti Meclisi’nin sayısal dengesinin değiştirilmesi, görevden almaları zorlaştıracak bir mekanizma hazırlanması gibi onlarca talebin değerlendirildiği belirtiliyor. Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun kurultayda parti içi demokrasi ve katılımcılığı öne çıkaran bir tüzük değişikliği ile delegenin karşısına çıkmak için hazırlık içinde olduğu dile getirildi.

Haberin Devamı

ÇAĞRI YAPILDI

Partinin Bilim, Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’nin koordinatörlüğünde hazırlanacak yeni program için ise üyelere önceki gün gönderilen çağrı metninde, katılımcılık vurgusu yapılarak, üyelere Türkiye’nin öncelikli sorunlarına dair düşünceleri ve CHP’nin siyasetteki konumu ile programına yön vermesi gereken temel değerlerin ne olduğu soruldu. Üyelere, “Partimiz yeniden Türkiye’nin tarihsel hedefine nasıl ulaşacağını ortaya koyma göreviyle karşı karşıya. Bu program iktidara giden yolun referans metni ve vizyon belgesi olacak” denildi.

CHP, ilçe ve il kongrelerini 15 Ekim’e kadar tamamlayacak. Daha sonra 38. Olağan Kurultay, Parti Meclisi’nin kararıyla ilan edilecek. Partinin seçim vitrini de Kurultay’da ortaya konacak.

Etimesgut adayı hayatını kaybetti

CHP’nin Ankara Etimesgut ilçe kongresinde, başkan adayı Faruk Özdemir kalp krizi geçirdi. 61 yaşında olan ve kalp hastası olduğu öğrenilen Özdemir’in durumu sağlık ekiplerine bildirildi. Etimesgut’ta özel bir hastaneye kaldırılan Özdemir’e 20 dakika boyunca kalp masajı uygulandı. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. -ANKARA Milliyet