Gündem CHP'de Hatay krizi! Özgür Özel ile Lütfü Savaş görüşmesi sona erdi

CHP'de Hatay krizi! Özgür Özel ile Lütfü Savaş görüşmesi sona erdi

19.02.2024 - 12:03 | Son Güncellenme:

CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş çıkmazı devam ederken Özgür Özel’den açıklama geldi. Lütfü Savaş ile görüşen Özel, "Doğru alternatifi Lütfü Savaş ile bulacağız" demişti. CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür ise CHP'deki sıcak gelişmeleri aktardı.

CHP, dün Ankara’da düzenlenen törenle belediye başkan adaylarını tanıttı. Programda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra DEM Parti ile “kent uzlaşısı” çerçevesinde iş birliği arayışlarına konu olan İstanbul’un Esenyurt, Mersin’in Toroslar ilçesi adayları açıklanmadı.

Haberin Devamı

ÖZEL-SAVAŞ GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bir araya geldi. CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür, CHP'de yaşanan sıcak gelişmeleri aktardı:

Hatay düğümü çözülememişken bugün CHP merkezinde önemli bir görüşme gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş bir bir araya geldi. Görüşmeden önce Özgür Özel bugün katıldığı bir televizyon programında “Lütfü Savaş ile devam edilecek mi” sorusuna “hayır” yanıtını vermişti. Ve doğru alternatifi Lütfü Savaş ile bulacağını söylemişti.

Aslında bu sürece nasıl gelindi ona da bakmak lazım. 6 Şubat Depremlerininin yıldönümünde Hatay’daki anmada Lütfü Savaş’a tepkiler gelmişti. Bunun üzerine de Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekilmesi gündeme gelmişti. Geçtiğimiz pazartesi günü CHP merkezindeki toplantıda Lütfü Savaş’ın adaylığı geri çekilmedi ancak sürece bırakıldı. Özgür Özel, “Bir alternatif içerisindeyiz” ifadesini kullandı. Zaten Hatay üzerinde 5 tane anket yapıldı. Anket sonuçlarının geldiği belirtiliyor. Özel’in Pazar günü bu durumu Lütfü Savaş’a söylediğini belirtti.

Haberin Devamı

Dün de önemli bir toplantı vardı. Aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Lütfü Savaş’a aday tanıtım toplantısına katılması için davet gitti ancak Savaş Ankara’ya geldi ama o telefon üzerine lansmana katılmadı. Toplantıda Hatay için ne Savaş’ın ne de başka bir adayın ismi okunmadı. Dün de akşam saatlerinde CHP Genel Merkezi’nde önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Hatay meselesi konuşuldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekilmesine yönelik %99 karar alınmıştı.

EŞİNDEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Tam da bu saatlerde Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş, ‘Yolumuza devam edeceğiz Hatay’ ifadelerini kullandı ve o paylaşımı dikkat çekti.

SON ANKET ELE ALINACAK

Öte yandan CHP lideri Özel, Savaş ile görüşmesi öncesinde bir televizyon programına konuk oldu. Özel, Savaş ile görüşmesinde Hatay için yapılan son anketi ele alacaklarını söyledi.

Hatay’da yaşananları dikkatle analiz ettiklerini söyleyen Özgür Özel, Lütfü Savaş’ı aşan bir alternatif geliştiremediklerini anlattı.

Haberin Devamı

Hatay özelindeki son anket çalışmasının cumartesi gecesi tamamlandığını anlatan Özel, “O anket şunu söylüyor. Bizim Hatay’da Lütfü Bey’in de desteğiyle birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımız gösteriyor. Bir Hatay ittifakına ihtiyaç var. Hatay ittifakı kurulmazsa Cumhur İttifakı adayı şans yakalayacak. Lütfü Bey’le konuşacağız, bu konu üzerinden doğru bir Hatay alternatifi geliştireceğiz.” dedi.

'YAPAY ZEKA' SAVUNMASI

Özel, adayların yapay zeka ile belirlenmesi konusunda ise şöyle konuştu;

"Yapay zeka meselesinde haksızlık var. Ben yapay zekadan da yararlanıyor sistem deyip anketin nasıl hata yakaladığını ya da ismi olmayan birinin ismi çok sıkarsa yapay zekanın sistemi durdurup 'Bunu da sorar mısınız?' dediğini, toplamda da bunun 4-5 adayda olduğunu, içlerinden de bir ya da ikisinin adaylaştığını söyledim. Bu kadar. 5'inde yapay zeka anketi kesip 'Sormadığın bir isimden frekans alıyorum' demiş. Çok adı geçiyor. O ismi ankete katmışız. İkisi adaylaşmış, birinci çıkmış. Böyle örnekler de var dedim ben. Bin 100 örnekten 5 vaka. Şimdi bunu tutup işte diyorlar ki 'Özgür Özel bizim suçumuz yok, yapay zekaya dedik.' Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir dönem içindeyiz, yeni bir dönem. Bu dönemin özelliği bir mesele varsa partide sorumlusu genel başkan. Yani 'Arkadaşlar yapmış, benim haberim yok' döneminde değiliz. Sonuçta herkesi memnun etmeyecek liste vardır. Sorumlusu benim kardeşim."