Gündem CHP'de son kulis bilgisi: İmzayı nasıl toplayacaklar?

CHP'de son kulis bilgisi: İmzayı nasıl toplayacaklar?

18.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP kulislerinde, “31 Mart’taki yerel seçimin sonuçlarına göre 1 Nisancılar olağanüstü kurultay talep edecek” iddiası konuşuluyor.

CHPde son kulis bilgisi: İmzayı nasıl toplayacaklar

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - İddialar karşı parti yönetiminden yanıt geldi. CHP’li bir yönetici “1 Nisancıların birbirine benzemeyen kişiler olduğunu düşünüyorum. Darmadağınlar. MYK ve Parti Meclisi yapımız da ideolojik ve politik olarak çok benzeyen insanlar. Orada öyle bir şey yok” dedi.

Haberin Devamı

Delege hakimiyetinin Genel Merkez’de olduğu mesajını veren kurmaylar, tüzük hükümlerine işaret etti: “Bizim tüzüğe göre birisi imza toplarsa gerekli olan imzanın tamamını 15. günde toplaması lazım. Kurultayda 812 oy alındı. Kurultay delegesi mi değişti? İmzayı nasıl toplayacaklar? Kurultay gündemi hep olan bir partiyiz, bu yeni bir şey değil. O iddiası olan arkadaşlar varsa iddialarını koyarlar ortaya, tüzük hükümleri de yerine gelirse olur.”

"FİRE DÜŞÜNMÜYORUZ"

Seçimden partinin güçlenerek çıkacağını belirten kurmaylar, “Elimizdeki belediyelerde fire düşünmüyoruz. Üzerine koyacağımız bazı büyükşehirler ve iller var” dedi.