Gündem CHP'den 'anket sonucu' itirafı! Rakam verdi: Hepimiz oradaydık

CHP'den 'anket sonucu' itirafı! Rakam verdi: Hepimiz oradaydık

19.09.2023 - 13:24 | Son Güncellenme:

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski bilgi, iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim döneminde yapılan anket sonuçlarına ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

CHPden anket sonucu itirafı Rakam verdi: Hepimiz oradaydık

CHP'de 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan tartışmalar derinleşerek devam ediyor. Son açıklama seçim döneminin en çok konuşulan isimlerinden olan Onursal Adıgüzel'den geldi.

Haberin Devamı

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski bilgi, iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"VİDEO KAYITLARI VAR"

14 Mayıs seçiminde CHP’nin elde ettiği seçim sonuçlarının aktarımının kesildiği iddiasına o dönem partide Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alan Onursal Adıgüzel, “Sistemlerimizi ayakta tutmayı başardık, veri akışımız bir saniye dahi kesintiye uğramadı” yanıtını vermiş, sonraki süreçte ise görevden alınmıştı. Adıgüzel, yaptığı açıklamada 14 Mayıs akşamı seçim veri sisteminin çalıştığını, buna dair ellerinde video kayıtları olduğunu söyledi.

"GÖREVİMİZİ MÜKEMMEL YAPTIK, CEZALANDIRILDIK"

Haberin Devamı

Adıgüzel, istifasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ricasıyla 28 Mayıs’a kadar görevinde kaldığını ilk defa “Ben istifa etmiş olmama rağmen genel başkanımızın ricasıyla oradaydım. Benden rica etti, ‘Görevi sürdürmenizi istiyorum’ dedi. 28 Mayıs’ı da bu arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Hatta mükemmel yaptığımız halde neden bu cezayı aldık?” sözleriyle kamuoyuna açıkladı.

ANKET İTİRAFI: KILIÇDAROĞLU GÖRMEZDEN GELDİ

Seçim sürecinde yapılan kamuoyu araştırmalarına dikkat çeken Adıgüzel, "Mesela ocak ayında yapılan anketlerde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de abone olduğu birçok anket firmasının ve bize gelen bireysel anketlerde, partinin yaptığı anketlerde aslında seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi. Bugün bakıyorum günah keçisi aranıyor. Hedef alınacak insanlar aranıyor. İşte aklama çalışmaları sürüyor. O vardı, bu yoktu. Bu mesele böyle bir mesele değil. “İçeride kel Ali vardı, kör Ali vardı, yok sen oradaydın, ben buradaydım…” Hepimiz oradaydık. Bütün süreçleri de biliyoruz. Birilerini günah keçisi ilan ederek bunların üstünü kimse kapatamaz, kendilerine aklayamazlar." şeklinde konuştu.

Diken'e konuşan Adıgüzel, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

Herkes oradaydı ve süreci gördü. Kimileri itiraz etti, çok güçlü itirazlarda bulundu. Ama bugün küçük bir araştırma yapın, ocak ayına dair Türkiye’deki anketlere bakın. Sonra da seçim sonuçlarıyla bir karşılaştırın ne demek istediğimi çok net bir şekilde anlayacaksınız. Aslında seçim sonuçlarına çok yakın olan, sayın genel başkanımız adaylaştığında bir iki puan önde çıktı ya da bir iki puan geride çıktığını gördüğümüz birçok anket var. Genelde de bir iki puan geride çıktığını görüyorduk. Seçim sonuçları da maalesef çok üzülerek söylüyorum, bir iki puan geride tamamlandı.

Aday belirleme süreçlerinde objektif davranılmadı. Kampanya süreci objektif götürülmedi. Milletvekili adayı belirleme süreçlerinde top komisyona atılmaya çalışılıyor, ama herkes sürecin içindeydi. Bugün tüzük tartışmaları yapılıyor, bu kararların hepsi parti meclisinde alındı. Parti meclisi üyelerinin bir kısmı şu an MYK üyesi, onlar da el kaldırdılar. “Ön seçimsiz merkez yoklamasıyla belirlensin” diye el kaldırdılar. Bugün bakıyorum başka bir ses yükseltiliyor. Bu partide son 13 yılda kaç defa tüzük kurultayı yapıldı? Bir baksınlar, burada neleri yapamadılar da bugün neyi yapacaklar?