Gündem CHP’den sandık görevlilerine seçim günü talimatları: Sandıklara el uzatabilirler

CHP’den sandık görevlilerine seçim günü talimatları: Sandıklara el uzatabilirler

31.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP, sandık kurulu üyeleri ve müşahitlere oy verme öncesi, oy verme sırası ve sonrasındaki görevleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, eğitim slaytında “Sandıklara da el uzatabilirler” uyarısı yaptı.

CHP’den sandık görevlilerine seçim günü talimatları: Sandıklara el uzatabilirler

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Parti Okulu il il dolarak bütün sandık görevlilerine yüz yüze sandık güvenliği eğitimi veriyor. Hazırlanan eğitim slaytlarında seçim günü talimatlarının yanı sıra, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Hak ettiğimiz düzeni hep beraber kuracağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Sevgili halkım eyvallah başlıyoruz. Sandıklara da el uzatabilirler. AKP iktidarına bir daha geleceğimizi çalamayacaklarını göstermeliyiz” sözleri de yer aldı.

Haberin Devamı

14 Mayıs seçimlerinde görev alacak sandık kurulu üyeleri ve gözlemcilerine (müşahit) oy verme öncesinde, oy verme sırasında ve sonrasındaki görevleri ile ilgili verdiği eğitimlerde şu uyarı ve talimatlar yer alıyor:

06.30’da sandık başı

Oy verme işlemi ülke genelinde saat 08.00’de başlar. Oy verme işleminin başlamasından bir buçuk saat önce (06.30) sandık kurulu asıl ve yedek üyelerimiz ile müşahitlerimiz görev yapacakları sandıkların başına varmış olmalılar. Seyyar sandık kurulu başkan ve üyeleri ise; saat 06.00’da ilçe seçim kurulunda hazır bulunmalıdır.

Şikayet hakkı

Seçim süreciyle ilgili her türlü şüpheli iş ve işlemlere karşı sandık kuruluna şikayet yoluna gidilebilir. Şikayet yazılı veya sözlü olabilir. Yapılan şikayetin sandık kurulu tutanak defterine işlenmesi sağlanmalıdır. Şikayet hakkımızı, usulsüzlük yapıldığını hissettiğimiz her konuda kullanalım. Şikayet reddedilirse, itiraz hakkımızı kullanalım. Aksi durumda ilçe/il seçim kurulunda sonuç elde etmemiz zorlaşıyor.

Haberin Devamı

Sandık kurulunun şikayeti reddetmesi halinde, sandık kurulu aracılığıyla veya doğrudan ilçe seçim kuruluna itiraz edilmelidir. İtiraz dilekçesi, mutlaka en kısa yoldan ilgili örgüt birimlerine ulaştırılmalı ve ilçe seçim kurulunda takibi sağlanmalıdır.

‘Fener, mum bulundurun’

Kedilerin trafolara saldırma ihtimalini aklınızdan çıkarmayın. Sandık başında fener, mum veya cep telefonu fenerine ihtiyacınız olabilir. Cep telefonunuzun şarjı dolu olmalı ve yedek harici batarya bulundurulmalıdır.

‘Eyvallah! başlıyoruz’

Sandık görevlileri için hazırlanan eğitim slaytında Kılıçdaroğlu’nun, “Hak ettiğimiz düzeni hep beraber kuracağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Sevgili halkım! Eyvallah! Başlıyoruz” ve “Sandıklara da el uzatabilirler. AKP iktidarına bir daha geleceğimizi çalamayacaklarını göstermeliyiz” sözleri de yer alıyor.

Sezer, adaylığını desteklediği Kılıçdaroğlu’na başarılar diledi

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret etti. Sezer’in Gölbaşı’ndaki konutunda gerçekleşen ziyarette Kılıçdaroğlu’na, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen eşlik etti. Sezer, Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri evinin bahçe kapısında karşıladı. Sezer’in eve doğru yürürken de Kılıçdaroğlu’nun koluna girdiği görüldü. Sezer görüşme sonrası Kılıçdaroğlu’nu yine aracına kadar uğurladı. Sezer basın mensuplarının “Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekliyor musunuz?” sorusuna, “Evet” yanıtını verdi ve “başarılı olmasını diliyorum” dedi. “Kılıçdaroğlu’na bir tavsiyeniz oldu mu” sorusuna ise “İçeride konuştuk” karşılığını vermekle yetindi.

Haberin Devamı

CHP’den sandık görevlilerine seçim günü talimatları: Sandıklara el uzatabilirler

Gül ile görüşebilir

Kılıçdaroğlu’nun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüşüp görüşmeyeceği merak konusu oldu. CHP kulislerinde, “Olabilir. İhtimal dahilinde” değerlendirmesi yapılıyor. l MEHTAP GÖKDEMİR Ankara