Gündem CHP'den şehitler sonrası 'bildiri' çıkışı! AK Partili Çelik: Utanç verici bir tutum

CHP'den şehitler sonrası 'bildiri' çıkışı! AK Partili Çelik: Utanç verici bir tutum

24.12.2023 - 13:33 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten, CHP'nin 12 şehit için Meclis’teki ortak bildiriyi imzalamama kararına tepki geldi.

AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, 12 şehit için Meclis’ten ortak bildiri yayınlanmasını talep ederken, CHP, haftaya Meclis’i genel görüşmeye çağıracaklarını, ondan sonra bildiri yayınlanmasını istedi. DEM ise “Şu anda saat 11’e geliyor ve bir saatlik çalışmamız var” diyerek imzalamayacağını belirtti.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'nin ortak bildiri kararına ilişkin açıklama geldi.

UTANÇ VERİCİ BİR DURUM

Ömer Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Yüce Meclis’te partilerin terörü lanetleyen ortak bildirisine imza atmak için şartlar öne sürmesi utanç verici bir tutumdur. CHP yönetimi, TBMM çatısı altında Mehmetçiğin yanında saf tutmak ve PKK terörünü lanetlemek yerine bahaneler ileri sürerek başka hesapların peşinde koşmuştur.

CHP yönetiminin bu tutumu, Türkiye'nin milli güvenliği açısından elzem olan tezkereler konusundaki siyasi savrulmalarının bir devamıdır.

Mecliste ortak bildiriye katılmayan CHP yönetimi tepkileri görünce bir bildiri yayınlamak zorunda kalmıştır.

Haberin Devamı

CHP yönetiminin bu tutumu kendileri için bir itirafnamedir. Bu, en temel meselelerde bile pusulası olmayan bir zihniyettir.

CHP yönetimi, CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın terörle mücadele konusundaki yüksek desteği ve hassasiyeti ile de çatışmaktadır.

Kuşkusuz milletimiz bu çirkin siyasi hesapların değerlendirmesini en iyi şekilde yapacaktır.

Terör, milletimizin ve tüm değerlerinin düşmanıdır! PKK terörünün arkasındaki siyasi planların hangi odaklar tarafından beslendiği ve amaçları açıktır. Bunların neler yapmak istediğini bölgemizdeki gelişmeler göstermektedir. Amaçlarına asla ulaşamayacaklar!

Cumhurbaşkanımızın net bir şekilde defalarca ifade ettiği gibi hepsiyle mücadele edecek gücümüz ve kararlılığımız vardır. 

ÖZEL’DEN BİLDİRİ ÇIKIŞI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’ndaki iki günde verilen 12 şehit sebebiyle teröre karşı ortak bildiri hazırlama tartışmasının ardından, Genel Kurul’daki milletvekillerine telefonla bağlanıp talimat verdikten sonra sosyal medyada da paylaşım yaptı. Özel, Meclis’in genel görüşme yapma çağrısında, sosyal medyada sınır ötesindeki duruma ilişkin ortaya atılan çeşitli iddialara işaret ederek tepki gösterdi. Özel, “Buradan ilan ediyorum ki; bu bilgilendirme yapılmadan, sorularımıza yanıt almadan ve ikna olmadan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin altında imzası olan hiçbir bildiriye imza atmayacağız” dedi.