Gündem CHP’li belediye başkanları deprem zirvesinde buluştu

CHP’li belediye başkanları deprem zirvesinde buluştu

16.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’li büyükşehir belediye başkanları Ankara’da deprem zirvesinde buluştu. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın dışında kalan tüm başkanların katıldığı toplantıda, afet bölgesinde görülen eksiklikler, bundan sonra sürecin nasıl yönetilmesi gerektiği gibi başlıklar ele alındı.

CHP’li belediye başkanları deprem zirvesinde buluştu

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - En zor durumdaki ilk üç ilin Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay olduğu, bunları Malatya, Osmaniye ve Gaziantep’in takip ettiği saptaması yapıldı. Bölgenin ihtiyaç analizleri yapılırken çadır, ısınma, tuvalet ve hijyen malzemelerinin öncelikli ihtiyaç olduğu belirtildi. İhtiyaçların karşılanması noktasında nasıl bir katkı verilebileceği konuşuldu. Buna göre afet bölgesinde hangi ilde hangi belediyelerin faaliyet yürüteceğine yönelik bir çalışma yapılacak.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da deprem bölgesindeki illere ilişkin günlük rapor sunulduğu öğrenildi.

Salgın ve yangın

CHP sağlıktan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ise bölgedeki salgın hastalık ve yangın riskine dikkati çekti. Tetanos, difteri ve Hepatit B aşılarına erişim sağlanması gerektiğini belirten İlgezdi, “Bölgede kolera tehlikesi bertaraf edilmelidir. Yeterli miktarda ve güvenli su sağlanmalı. Atıklar, çöpler, tuvaletler, hayvan ölüleri uygun şekilde toplanmalı ve çevreye yönelik koruyucu sağlık hizmetlerini gerçekleştirebilmek için ilgili kurumlar ile iş birliği içinde çalışılmalı. Hem salgın hastalık riski hem de yangın gibi riskler göz önünde bulundurularak çadır kampları, çadır kentleri kurulmalıdır. Tuvalet gereksinimleri bir an önce sağlanmalıdır” önerilerinde bulundu.