Gündem CHP'li Kerimoğlu: İmamoğlu yüzünden sokağa çıkamıyorum

CHP'li Kerimoğlu: İmamoğlu yüzünden sokağa çıkamıyorum

24.07.2023 - 22:37 | Son Güncellenme:

‘Gizli zoom toplantısı’ sonrası İBB Başkanı İmamoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yüz yüze geldiği toplantıya dair yeni detaylar ortaya çıktı. Toplantıda İmamoğlu ile yaşanan gerilimin perde arkasını anlatan Kerimoğlu, zoom toplantısı için 'Gayri ahlaki buluyorum' dedi. Öte yandan Kerimoğlu, 'sokağa çıkamıyor' diyerek kendisini hedef alan İmamoğlu'na çok sert yanıt verdi.

CHPli Kerimoğlu: İmamoğlu yüzünden sokağa çıkamıyorum

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP'nin 'yüzleşme' toplantısında İmamoğlu ile arasında yaşananlara ilişkin katıldığı TV 100 canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

'GAYRİ AHLAKİ BULUYORUM'

Kerimoğlu, İmamoğlu'nun gizli zoom toplantısına ilişkin,' Bu parti içi bir toplantıydı. Bunlarla ilgili değerlendirme yapmam yakışık almaz. Ekrem Bey'e yakın ve uzak bir takım gazetecilerin değerlendirmeleri olunca herkesin huzurunda canlı yayında ifade etmek istedim. Ben parti içinde her türlü konunun konuşulması gerektiğine inanan birisiyim. Asla bir hakaret, iftira, parti geleneğimize yakışmayacak bir davranış içinde olmadım. Partimizin kurullarında yapılacak bir toplantıda açık yüreklilikle düşüncelerimi herkesin yüzüne karşı muhattaplarına karşı söyleyebilmenin bir partililik gereği olduğuna inanırım. Partinin hiyerarşisine uymayan, disipline ve geleneğe uymayan bu tür toplantıları ben etik bulmuyorum, gayri ahlaki buluyorum.

Haberin Devamı

'SEÇİMDEN ÖNCE YAPTIYSA EYVAH, SEÇİMDEN SONRA YAPTIYSA YİNE EYVAH'

Genel başkanımıza bu tür toplantılar parti geleceğinde, disiplinimizde yoktur' dedim. En hafif tabiriyle bunun adına komitacılık denir. İmamoğlu 'ben bu tür toplantılardan 250-300 tane yaptı' dedi. Bu toplantıları 14 Mayıs, 28 Mayıs seçimlerinden önce yaptıysa zaten eyvah, söylenecek bir şey yok. 28 Mayıs'tan sonra bu 40 gün içinde 250-300 toplantı yaptıysa yine eyvah. Günde 3-4 toplantı eder ki İstanbul'un sorunlarını konuşamaz.

CHP'nin grup başkanı, grup başkanvekili, parti meclisi üyeleri, milletvekilleri orada. Bunlar İBB Başkanı'nın üzerinde olan kişilerdir. Sayın İmamoğlu'nun adeta İBB şube müdürleri ile yaptığı bir toplantıya benzer bir toplantı yapmasını hiyerarşik bir disipline aykırı olarak bulduk. Nüfusunun büyük olması, bütçesinin büyük olması onun büyük olduğu, bizlerin amiri olduğu anlamına gelmez.' değerlendirmesinde bulundu.

'YÜZLEŞME' TOPLANTISINDA NELER YAŞANDI?

CHP'nin 'yüzleşme' toplantısında İmamoğlu ile yaşanan gerimin perde arkasını anlatan Kerimoğlu, 'İmamoğlu bana herhangi bir laf atmadı, sataşma olmadı. Yerime geçtim oturdum. Sonra Ahmet Akın, Yılmaz Büyükerşen'i kürsüye davet ediyordu. İmamoğlu ‘En son ben konuşacaktım, benden sonra konuşmacı olmayacaktı. Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?’ dedi. Bakırköy'de büyük bir gururla sokağa çıkıyorum. Bakırköy’ün en önemli caddesi olan İstanbul Caddesi’nin 4 yıldan beri devam eden düzenlemesinden ve trafik kaosundan dolayı sokağa çıkamıyorum. İncirli Caddesi'nde hiçbir trafik sorunu yaşanmazdı, geçmişte 2 gidiş 2 geliş caddesi vardı. Trafik sorunu yaşanmazdı. Şimdi gidiş caddesi oldu, orada yaşanan trafik sorunundan dolayı esnaf ve vatandaş muzdarip. Sivrisinek ilaçlama büyükşehirin yetki ve sorumluluğudur. Mart, Nisan ayında larva ile mücadele yapılmadığı için yurttaşlarımız sivrisineklerden muzdarip." diye konuştu.

Haberin Devamı

'GÖREVİNİZİ BIRAKARAK BU TOPLANTILARI YAPIN'

Sözlerini sürdüren Kerimoğlu, 'Bu toplantılar CHP’nin daha başarılı olması niyetiyle yapılmış olsa yine anlaşılabilir bir şey ama gizli saklı yapılıyorsa, CHP’nin başarılarını artırmaktan ziyade Genel Başkan’a yönelik PM’de bir organizasyon yapmak gayri ahlakidir. Bunu yapacaksanız görevinizi bırakarak yapmanız gerekir.' dedi.

Haberin Devamı

'2019 YEREL SEÇİMİNDE KİM ADAY OLSAYDI KAZANIRDI'

2019'daki yerel seçimlere ilişkin Kerimoğlu, 'O seçimde her kim aday olsaydı kazanırdı. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. 16 Nisan 2017 referandumunda zaten CHP’nin İstanbul’da yerel seçimleri kazanacağı belliydi. Esas zora sokan 2019’da 13 bin oyla yerel seçimleri kazanmamızdı.' değerlendirmesini yaptı.

"KENDİNİ BİR KAHRAMAN GİBİ GÖRÜYOR"

Kerimoğlu "Sorun mahkeme kararıyla 31 Mart Yerel Seçimi'nin iptal edilmesiyle başladı. O seçimler iptal edilmeseydi İmamoğlu tek başına bir kahramanlık hikayesi yazdım deyip başka bir yerde görmeyecekti. Kendini Türkiye'nin sorunlarını tek başına çözecek bir kahraman gibi görmektense ortak aklı, örgütü, partiyi önemserdi. 2. seçime giderken o seçime İmamoğlu tek başına gitmek istedi.' diye konuştu.