Gündem CHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

CHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

06.06.2023 - 17:21 | Son Güncellenme:

CHP, Meclis Başkan Adayı olarak Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü gösterdi. Yeşil Sol Parti, Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç'u, Türkiye İşçi Partisi, cezaevindeki Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ı aday gösterdi.

CHPnin Meclis Başkanı adayı belli oldu

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın, Mahir Başarır ve Burcu Köksal'ın imzasını taşıyan Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü 28'inci Dönem Meclis Başkan Adayı olarak gösteren dilekçeyi, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na iletti. Özel, başvurunun ardından yaptığı açıklamada; aday olan milletvekillerine hayırlı olsun dileklerini iletti.

Haberin Devamı

Özel, TİP Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğunu hatırlatarak, "Bir kez daha CHP olarak, Meclisin seçilmiş bir milletvekilinin, Hatay'daki seçmenlerin iradesinin, milli iradenin tecelligahı olan bu çatının altına taşınması noktasında bir yargı darbesi ile karşı karşıyayız. Atalay'ın burada olmamış olması, oy kullanmaması meclis başkan adayı olarak yarışamamasını kabul edilir bulmuyoruz. Bu Meclis'e de bir saygısızlıktır" dedi.

Özel, yargının bu konuda derhal bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

YSP'NİN MECLİS BAŞKAN ADAYI TÜLAY HATİMOĞULLARI ORUÇ OLDU

YSP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, milletvekillerinin ortak imzasıyla Meclis Başkanlığı'na aday gösterilen Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç'un dilekçesini Meclis Genel Sekreterliği'ne sundu. Batman Milletvekili Tiryaki, "Meclis Başkanlığı için başvurumuzu yaptık. Bu dönem adayımız Tülay Hatimoğulları Oruç olacak. Maalesef parlamentoda Meclis Başkanlığı için bile bir mutabakat aranmıyor. İttifakların hiçbirisi diğer siyasi partilerle görüşme gereksinimi görmüyor" dedi.

Haberin Devamı

TİP, CAN ATALAY'I TBMM BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYI GÖSTERDİ

TİP, Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan avukat Şerafettin Can Atalay'ı TBMM Başkanlığı için aday gösterdi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Atalay'ın adaylığına ilişkin dilekçeyi TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na teslim etti.