Gündem ‘CHP’ye kazandırmak için mi bu partiyi kurduk?’

‘CHP’ye kazandırmak için mi bu partiyi kurduk?’

10.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Manisa’da partisinin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtıldığı programa katıldı.

‘CHP’ye kazandırmak için mi bu partiyi kurduk’

Aday tanıtım töreninde konuşan Akşener, seçimlere tek başlarına girdiklerini hatırlatarak, “Türkiye’nin bütün şehirlerinde, ilçelerinde yerel seçimlere kendi adaylarımızla giriyoruz. Yahu biz bir siyasi partiyiz. Biz ayrı girersek şu şehri kaybettirirmişiz. Şurayı AK Parti alırmış, Cumhur İttifakı alırmış. Biz AK Parti’nin karsısında CHP ya da bir başka siyasi partinin adaylarını kazandırmak için mi bu partiyi kurduk? Onlara yancılık yapmak için mi kurduk?” diye sordu.

Haberin Devamı

Akşener, konuşmasının ardından İYİ Parti’nin Manisa Büyükşehir adayı Gürhan Özcan’ı tanıttı. Akşener, 24 Aralık 2023’te Kuzey Irak’ta şehit olan Manisalı Sözleşmeli Er Enis Budak’ın ailesini de ziyaret ederek taziyelerini iletti.

‘Ben yokum’ iddiasına yalanlama

Öte yandan İYİ Parti, önceki günkü Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında Genel Başkan Meral Akşener’in yerel seçim sonuçlarına ilişkin “eğer 14 Mayıs’taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim” dediğine ilişkin iddiaları yalanladı.
Medya İlişkileri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bazı haber sitelerinde, 8 Ocak tarihli GİK toplantısında Akşener’in, “Eğer 14 Mayıs’taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim” şeklinde bir ifade kullandığı iddiasının yer aldığı, bu iddianın, gerçek dışı olduğu kaydedildi.