Gündem Çiftlik Bank soruşturmasında Fenerbahçe forması krizi

Çiftlik Bank soruşturmasında Fenerbahçe forması krizi

04.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çiftlik Bank dolandırıcılığı soruşturması kapsamında önceki gece tutuklu bulunduğu Uruguay’dan İstanbul’a getirilen “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın’ın emniyetteki gözaltısı devam ediyor.

Çiftlik Bank soruşturmasında Fenerbahçe forması krizi

FERİT ZENGİN İstanbul -  İfadesine bugün başlanması beklenen Aydın’ın, İstanbul Havalimanı’na inişi sırasında üzerinde bulunan Fenerbahçe forması ise krize neden oldu.

Haberin Devamı

Tepkiler sonrasında Fenerbahçe Kulübü şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizin gündemini meşgul eden Çiftlik Bank davası sanığının ağabeyi olan şahsın; Uruguay’dan alınarak Türkiye’ye getirildiği anda üzerinde görülen Çubuklu forma görüntüsü; vicdanları yaralamış hem ay yıldızımıza hem de Fenerbahçemizin tüm hassasiyetlerine saygısızlık olarak algıladığımız bir olay haline gelmiştir. Bu fotoğrafın, kasıt ya da ihmal her ne şekilde olursa olsun kamuoyuna yansımasında doğrudan ya da dolaylı olarak ilgisi bulunanlara dair İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün gerekli hassasiyeti göstereceğine şüphemiz yoktur. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, bu talihsiz görüntünün yaşanmasına dair olayın takipçisi olduğumuzu tüm kamuoyuna duyururuz.”

Haberin Devamı

‘Giymemek için direndi’

Tepkiler üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“Yurt dışından gelişi sırasında şahsın üzerindeki siyah bir tişörtün altına forma giydiği, havalimanı çıkışında sağlık kontrolü sırasında kelepçesiz, polis bulunmayan ortamda yapılan sağlık kontrolünden formayla çıktığı görevlilerimizce tespit edilir edilmez, araç içerisinde siyah tişörtü tekrar giydirilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri sırasında üzerinde siyah tişört bulunmaktadır.

Üzüntüyle karşıladığımız bu olayda herhangi bir görevlimizin kasıt veya art niyetli yaklaşımı söz konusu olamaz.”

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre ise Aydın’ın kendisine forma üzerine tişört giydirmek isteyen görevli polislere araç içerisinde direndiği öne sürüldü.